kaczy Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Witam serdecznie. Mam problem z silnikiem ASK-21 ktorego niedawno zakupilem. Jest to moj pierwszy elektroszybowiec i na nim chcialem rozpoczac podbijanie nieba. Oczywiscie pierwsze proba latania wiadomo jak sie skonczyly i wynikiem tego jest problem z silnikiem no i delikatne obtarcia Chce naprawic te maszyne ale nie chce popelnic bledu jak ostatnio i chcialbym pocwiczyc trochce na jakims symulatorze. I mam pytanie czy jest mozliwosc podpiecia pod kompa tego urzadzenia do sterowania ktore ma ASK-21 oryginalnie i pocwiczyc na tym na jakims symulatorze. a i jeszcze jedno jaki symulator najlepiej sie zaopatrzyc i jaki kabel jest do tego potrzebny. Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Warto kupic ten symulator aby nauczyc sie troche latac ASK-21 http://www.gimmik.pl/kabel-usb-z-oprogramowaniem-symulatora-p-8457.html . Aparature do sterowania wziolbym od samolotu wiec chyba nie bylo by problemu aby to dzialalo tylko pytanie czy to w miare dobry symulator i da sie na nim w miare polatac i nauczyc?l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 To jak pomoze mi ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 [Aparature do sterowania wziolbym od samolotu Czy twoja aparatura z zestawu posiada wyjście trener-uczeń ? bo jeśli nie to nic ci ten symulator nie da , nigdzie nie podłączysz interfejsu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy Opublikowano 25 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 jakies wejscie jest i przy tym nakklejka z napisem simulator wiec podejrzewam ze by to dzialalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczy Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Znalazlem nowy symulator z interfejsem http://allegro.pl/symulator-lotu-phoenix-rc-realflight-g5-xtr-i3263052809.html . Czy ktos moze mi powiedziec czy bedzie on dzialac na aparaturze art-tech od samolotu ask-21. Prosze o pomoc. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Czy ktos moze mi powiedziec czy bedzie on dzialac na aparaturze art-tech od samolotu ask-21. Program Phoenix przy instalacji aparatury prosi o włączenie funkcji heli. Potem można przestawić na Acro. Jeżeli nie masz takiej funkcji poproś kogoś kto ma taką aparaturę po instalacji możesz trenować na swojej. Być może inne programy zawarte na płytce tego nie wymagają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Ja mam apartaurę art-techu 2/4GHz i latam na symulatorze przez kabelek audio i smartproplus - na Windows XP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi