Krzycho61 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Kupiłem zachwalanego Redoxa 60A i po zainstalowaniu go do Skywalkera zacząłem obloty.... http://www.youtube.com/watch?v=X4jaShZfdWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A kto to zachwala te regulatory?? Tożto jedne z tańszych i słabszych. Z ciekawości....jaki to zestaw silnik+śmigło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zachwalano w sklepie...że dobre i tanie. Owszem ale w sytuacji gdy sie zbyt nagrzeje - odcina silnik (szczęście że tylko) Piszę na nim 60A i że chwilowe 80A. Mam teraz załozony 40A Turnigy Plush i lata do upadłego :-) Dzisiaj wylatane 3 pakiety 4000 i żadnych oznak zmęczenia. Założę tego Redoxa do jakiegoś małego latadła. Silnik iPower iBM2820-5 1250KV - 136g - 664W - max 45,8A, śmigło 9x6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki28 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Witam ja w redox 30A mam to samo...Z resztą od początku miałem z nim problem odpalił dopiero po pięciu minutach ciągłego pikania i targania silnikiem. Nie wiem od czego to zależy i czy tak miało być. Silnik turnigy 3530, śmigło 9x4.7, pakiet 1300mAh 25 - 30C. Śmieszne bo po gdzieś 5 min lotu a może nawet nie znacznie się grzeje no i niestety odcina silnik. Samolot katana 1000mm 600gr do lotu od Via models... Chyba nigdy więcej redox-a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Zachwalano w sklepie...że dobre i tanie. Owszem ale w sytuacji gdy sie zbyt nagrzeje - odcina silnik (szczęście że tylko) Piszę na nim 60A i że chwilowe 80A. Mam teraz załozony 40A Turnigy Plush i lata do upadłego :-) Dzisiaj wylatane 3 pakiety 4000 i żadnych oznak zmęczenia. Założę tego Redoxa do jakiegoś małego latadła. Silnik iPower iBM2820-5 1250KV - 136g - 664W - max 45,8A, śmigło 9x6. Nie ma dobrego i taniego. W regulatorach najwięcej kosztuje selekcja tranzystorów mocy - taka ażeby wszystkie miały jednakowe charakterystyki obciążenia. Firma która to robi rzetelnie ma odpady i ponosi koszty ale dostajemy pewny w działaniu regler. . Firmy tanie montują jak popadnie i wtedy tranzystory są nierówno obciążane a regulator nie jest w stanie przenieść deklarowanego obciążenia z wszystkimi wynikającymi dla użytkownika przykrymi konsekwencjami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Tylko, że pobór prądu podałeś z oferty a dobrze by było zmierzyć i w ofercie Redoxa 60A jest podane Bec 5A a faktycznie ma słabe 3A. Przerabiałem temat i nie wierzę już w to co podaje producent i za nim sklep. Przy lądowaniu miałeś rzeczywiście pecha, ja lądując kiedyś w wysokiej trawie walnąłem w niewidoczny pień jedyny na obszarze wielu km, więc witaj w klubie pechowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 6 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Też mam problem z tym regulatorem. W ogóle nie da się w nim zaprogramować hamulca, chociaż w opcjach podane jest , że hamulec można włączyć. Na początku był problem z ruszeniem silnika ciągle pikał, później gubił fazy i silnik w ogóle dziwnie na nim pracował. Jutro go oddaje tym bardziej, że okazało się że znajomy z lotniska też miał ten regulator i problemy identyczne jak ja w swoim. Na dodatek w sklepie próbowali 6 takich samych regulatorów i w żadnym nie dało się zaprogramować hamulca. W tych pieniądzach to najlepszym wyborem chyba jest Dualsky 65A litle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Witam, zawsze uważałem, że lepiej wydać a nie wyrzucić pieniądze - zwłaszcza, że zarabianie ich wymaga chyba od większości z nas pracy conajmniej 8h/dobę. Jak zaczynałem przygode z modelarstwem na stronie jednego z lubelskich sklepów czytałem sobie o serwach. Konkluzja brzmiała mniej więcej tak: Jak chcesz kupić tanie i dobre serwo to kup dwa; jedno tanie a drugie dobre. Przesłanie dość uniwersalne. Polecam poczytać temat rozpoczęty przez Pioterka: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/34906-regulatory-a-producenci-sie-ciesza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi