bart07 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam. Chciałbym spróbować swoich sił w "produkcji" modelu o laminatowym kadłubie. Model ma być już duży (3-3.5m) Myślę o formie negatywowej, tak, aby można było zrobić nowe kadłuby, zamiast naprawiać stare Szukam źródła wiedzy... Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ale pytasz jak zrobić taką formę, czy jak wykonać kadłub z laminatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jedno i drugie A nawet trzecie - kopyto. Na razie poczytałem 3 strony z książki Niestoja. Planuję wykonać kopyto metodą "szaszłyka". Wydrukować "żebra" i wyciąć je z XPS lub styropianu 5cm. Nadziać na 2 pręty. Obrobić, zaszpachlować i odbić w formie. Założenia banalne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 np tak: http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=61&t=500 http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=20&t=755 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 a laminować możesz tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Dziękuję. Jaki model byłby dosyć prosty do zrobienia półmakiety z możliwością założenia napędu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witam, prosty kadłub w tej wielkości to może SZD 51 Junior, mam taki model ale kształt kadłuba jest kiepsko odwzorowany. Jak by co to mam trochę rysunków do Juniora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 No Wojtuś ,odgrzałeś niezłego kotlecika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Witam, dlaczego kotlecika, całkiem wdzięczny model tylko trzeba by przysiąść i wydłubać nowy, lepiej odwzorowany kadłub bo ten DDR jakoś kiepsko jest zrobiony. Mam to w planach ale na warsztacie jest na razie inny projekt. Ciężko jest w necie znaleźć jakieś polskie konstrukcje nic tylko ASW, ASG itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Nie chodzi o model bo świetny ale o datę ostatniego posta, pod którym napisałeś swojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Nie zwróciłem uwagi bo post wyświetlił mi się jako nieprzeczytany od ostatniej wizyty a jestem na forum co dziennie, moja wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Żadna wina tylko zabawna sytuacja. Oczywiście to nie oznacza że Twój post jest niepotrzebny. Być może ktoś się zainteresuje i temat znów odżyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigi57 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Witam. Chciałbym spróbować swoich sił w "produkcji" modelu o laminatowym kadłubie. Model ma być już duży (3-3.5m) Myślę o formie negatywowej, tak, aby można było zrobić nowe kadłuby, zamiast naprawiać stare Szukam źródła wiedzy... Bartosz Witam ja robie kadluby z wedek na ryby,najlepsza wedka skladana,taka do pol metra,mozna mieszac,przod balsa ogon z wedki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi