marcel_Kaszëbë Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam. Czy w aparaturze Laser 6 jest możliwe przełożenie drążków?? W tej chwili drążek gazu jest po lewej stronie, a chciałbym go przełożyć na prawą. Nie chce rozbierać aparatury dopóki nie będę miał pewności że ta operacja jest możliwa.
tikicaca Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 jak przelozysz sama mechanike, to miksery nie beda dzialac poprawnie. Radio z kolei nie ma tak rozbudowanej elektroniki zeby w niej przestawic mode. Z przelozeniem mechaniki nie ma problemu, przekladasz terktotke i sprezyne, przekladalem w kilku radiach od sanwy vg6000 do jr 9XII, i z tym raczej nie ma problemu. U Ciebie jak nie masz mozliwosci przelaczenia mode, jedynym jak sadze wyjsciem jest przelutowanie kabelkow od potencjometrow, lub przekladka potencjometrow, ale to bedzie sie wiazalo z ponowna ich kalibracja
motyl Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Laser chyba nie jest komputerowąaparaturą więc kalibracja jako taka nie występuje
tikicaca Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 chodzilo mi ze jak sie przelozy caly potencjometr a nie przelutuje przewody, to trzeba dobrze ustawic jego neutrum aby byl prawidlowy zakres jego pracy. Mysle ze szybsza i pewniejsze maetoda jest przelutowanie przewodo, niekiedy moze byc potrzeba ich przedluzenia.
Tomek Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Przelatuj kabelki od potencjometrów (albo jeszcze szybciej przełóż wtyczki na płycie głównej ) i po problemie( no i terkotkę). Co mają mieć do tego mixery ,czy regulacje - nie rozumiem, wszak wszystkie 4 są identyczne . W każdym razie w laserze 4 tak było ,a nie sądze ,że w niemal identycznym radiu ktos by wymyślał coś innego . Ja w laserze 4 zrobiłem właśnie taki i do dziś to działa (gaz z prawej do lewej)
tikicaca Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Tomek chodzilo mi o to ze jak nie przelutuje kabli to bedzie mial dualrate od wysokosci na gazie, i jak jest jakis mikser od wysokosci to by byl na gazie
marcin133 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 No i trymery też trzeba przełożyć. Tyle tylko jak nauczyłeś się latać z tak położonym gazem to jeśli teraz przełożysz wszystko zaczynasz od początku I jeśli mogę się zapytać: Po co Ci gaz z prawej strony? Skąd taka decyzja?
Tomek Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zamiast lutować ,szybciej przełożyć na wtyczkach przy płycie głównej eleketroniki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.