KRUUP Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Ktoś wie, gdzie mozna kupić te przełaczniki albo jak to naprawic w miare sensownie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEX999 Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 A czy posiadasz tą metalizowaną nakładkę na drugi przełącznik? Jeśli chodzi o sam przełącznik, to taki sam albo bardzo zbliżony powinien być w każdym sklepie elektronicznym. Możesz też wyciąć z jakiegoś tworzywa brakującą część w kształcie kostki i przykleić na żywicy lub CA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUUP Posted July 2, 2013 Author Share Posted July 2, 2013 No wlasnie nie mam tej czesci. troche mała powierzchnia styku i obawiam sie ze nie bedzie sie to trzymac na klej. A w sklepach z elektronika pytalem i nie maja dokladnie takich. Dlatego najchetniej kupiłbym gdzieś nowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek M Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Firma już postarała się o to by części nie były dostępne w każdym elektronicznym. W mojej musiałem wymienić przełącznik uczen-trener. Najbliższy rozmiarami i parametrami był z krótkim trzonkiem. Niby to nie przeszkadza ale każdy powie, że lepiej mieć dłuższy niż krótszy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
elwizardos Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Obawiam się, że może być problem z kupieniem dokładnie takiego samego wyłącznika. Gdybyś znalazł tą ułamaną końcówkę to dobry klej załatwi temat. Kleiłem kiedyś plastiki klejami Loctite, ale takimi od Loctite, a nie z polskiej drogerii. Bywało tak, że plastik złamał się obok klejenia, a klej nie puścił. Kwestia doboru odpowiedniego kleju i oczyszczenia powierzchni. Jak nie znajdzie się ta gałka, to można spróbować zeszlifować na płasko ten suwak i dokleić jakąś dorobioną gałkę. Z braku laku Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUUP Posted July 2, 2013 Author Share Posted July 2, 2013 Obawiam się, że może być problem z kupieniem dokładnie takiego samego wyłącznika. Gdybyś znalazł tą ułamaną końcówkę to dobry klej załatwi temat. Kleiłem kiedyś plastiki klejami Loctite, ale takimi od Loctite, a nie z polskiej drogerii. Bywało tak, że plastik złamał się obok klejenia, a klej nie puścił. Kwestia doboru odpowiedniego kleju i oczyszczenia powierzchni. Jak nie znajdzie się ta gałka, to można spróbować zeszlifować na płasko ten suwak i dokleić jakąś dorobioną gałkę. Z braku laku I chyba tak bede musiał zobic Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2 Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Podaj wymiary przełącznika. Moze znajdę coś podobnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts