Marek_Cm Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 PLANY I PORADNIK DOSTEPNE TU Poradnik zawiera 468 zdjec. Wlozylem troche wysilku, aby to wszystko przygotowac. W poradniku moga znajdowac sie bledy ortograficzne, prosze o wyrozumialosc. Plany to moj debiut w rysowaniu na AUTOCADZIE. Wszystko jest opisane krok po kroku. Chcesz budujesz, niechcesz nie budujesz. Nie moge jeszcze podzielic sie wrazeniami z lotow, ale przypuszczam, ze model bedzie latac tak jak prototyp czyli bardzo fajnie Budujecie na wlasne ryzyko, w poradniku opisalem sposoby jak Ja buduje ten model, wszystko mozna robic po swojemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_RC Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Naprawdę extra robota!Plany i poradnik SUPER!Chyba przystąpię do budowy tego modelu :wink: Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekb Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Piękna robota GRATULACJE tylko jak ściągnąc plan bo z tym mam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 WOOOW :shock: Poradnik i model super !! Na pewno zbuduję ten model, ale jeszcze nie teraz (coś cienko z kasą ). Można wiedzieć ile wyszła Cię budowa tego modelu (bez osprzętu) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 tylko jak ściągnąc plan bo z tym mam problem Nalezy przycisnac na obrazek przy planie. Jak sie nie zacznie sciagac to nalezy na obrazku przycisnac prawym klawiszem i wybrac "Zapisz element docelowy jako" Budowa modelu zamyka sie w kwocie 150 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Łącznie z folią czy bez ? Zakładam, że bez... Jeśli tak to można się dowiedzieć ile wyszło razem z folią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekb Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Dzięki pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 balsa 1.5 mm x5 17.95 zł balsa 4 mm x2 10.30 zł basla 8 mm x 1 7.59 zl Sklejka brzozowa 1,5 x 310 x 510 mm x1 11.90 zł Sklejka brzozowa 2,0 x 310 x 510 mm x1 13.90 zł Sosna 5x3 x4 1.80 zł Sosna 3x3 x2 0.90 zł Folia 2 metry 30.00 zł 94.34 zł do tego kleje, popychacze, zawiasy, dzwignie, podwozie czyli nawet duzo mniej niz 150 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 2 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Ed, Niezła robota !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Gdyby nie to zdjęcie... ... to bym powiedział że nie jest urodziwy. Jednak powyższa fotka pokazuje sylwetkę samolotu z takiej perspektywy, że się narawdę daje podobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Jak zobaczysz sylwetke samolotu w locie to dopiero bedzie cos Jeszcze musze zmienic kolpak na aluminiowy, ale na oblot to troche szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Kawał dobrej roboty Już muslałem że nikt nie umie dłubać w balsie i sprzedali się dla deprolotów, ale jednak są jeszcze balsiarze nie sami DEBILE :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Balsiarze byli, są i będą i bedzie ich coraz wiecej U mnie pogoda zajefajna. Bezchmurne niebo, temperatura narazie ok 5 stopni, zero wiatru. Wszystko juz przyszykowane do oblotu Dodane o 13:40 No to model oblatany, zaluje, ze nie poszedlem latac z rana, bo nie bylo wiatru. Okolo godziny 12 wzmogl sie silny porywisty wiatr. Chec oblatania modelu byla ogromna wiec musialem to zrobic Wszystko poszlo idealnie. Model wymagal strymowania lotek, a potem juz wszystko bylo dobrze. Wyglada na to, ze jest wywazony idealnie bez grama olowiu :devil: Wykonalem tylko 1 lot, bo siadl mi akku z rozrusznika i silnik niechcial odpacac wiec odpuscilem sobie dzis juz latanie. Z tego co zdazylem zauwazyc podczas tego jednego lotu to to, ze model bardzo zwinny, czuly na stery. Ktos kiedys pisal, ze lotki sa za male. Nie moge tego potwierdzic, na lotkach bardzo czuly i szybki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 a to az taki problem zeby taki mały silnik z reki odpalic? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 No napewno ze ja bede machac palcem :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Ty leniu ;P Trza było na popych hih. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Ktos kiedys pisal, ze lotki sa za male. Nie moge tego potwierdzic, na lotkach bardzo czuly i szybki. Ja pisalem. Czy latalaes modelem na duzym kacie natarcia. Tutaj prawie na pewno Ci nie wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Tak na serio to akku byl juz tak wyladowany, ze ani zarzenia swiecy nie bylo Boogie tak szczerze to nie wiem. Nie mialem jeszcze okazji polatac modelem troche duzej, zeby wszystko posprawdzac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 no jak zarzenia swiecy nie ma to nie a co do paluchow to spojrz sobie na biedakow z f2c..... Ci to sałe modelarski zycie paluchami odpalaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirow Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Model super! Jestem pod wrażeniem poradnika! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.