Marek_Cm Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Ja tez jestem pod wrazeniem. Liczba unikalnych wejsc do poradnika od daty opublikowania na stronce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Niestety nie mam dobrych wiadomosci. Dzisiaj podczas lotow chcialem troche zaszalec, no i zaszalalem. Robiac korkociag z bardzo duzej wysokosci na full gazie polamal sie statecznik Jak ktos bedzie budowac ten model i jesli ktos ma zamiar latac bardzo ekstremalnie zalecam wzmocnienie statecznika. Najlepiej bylo by powzmacniac go listewkami sosnowymi. Strat oprucz statecznika nie ma. Mialem jakies 6 sekund na ratowanie modelu i nie wiem jakim cudem go uratowalem :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Co do modelu to urwaniem statecznika to mnie zadziwiłeś, korkociąg na pełnym gazie, ostro szalejesz nieprzygotowanym zbytnio do tego modelem. (pod wzgl konstrukcji) przydały by się tam wzmocnienia, może zastrzały węglowe. Uważam też że bowdeny w tego typu modelach to nieporozumienie, można spokojnie serwa przenieść na tył, tym bardziej że są one naprawdę małe. Poradnik oczywiście ok, chociaż gdzieniegdzie widzę zbytni nadmiar kleju. Co do samych lotek to nie uwierzę w to iż tak małe lotki zachowają skuteczność przy dużych kątach. Latasz chyba tym modelem nie 3D tylko szybszą akrobację, bo F3A to tego nazwać nie można i dlatego nie odczułeś efektu małych lotek, jeśli latasz z dużą prędkością to nawet trenerek się nieźle kręci Jak widać statecznik złamał się przy samym kadłubie, jak masz tam ułożone włókna (w stateczniku) wzdłuż czy w poprzek? Wygląda to tak jakby pękło wzdłuż włókien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 korkociąg na pełnym gazie, ostro szalejesz nieprzygotowanym zbytnio do tego modelem No trzeba sprawdzic ile wytrzyma model :devil: Nie myslalem ze takie cos moze sie przydazyc, prototyp modelu mial slabsza konstrukcje statecznika, a wytrzymywal tyle samo. Co do sposobu latania to latam tak jak mi sie podoba. Potwierdzam ze jest to szybka akrobacja, a nie 3D. Lotki wystarczaja do mojego latania. Nie widze problemu, aby je powiekszyc. Statecznik pekl wzdloz wlokien. Blad w sztuce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 są jakies filmiki z lotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 nakrec filmik z lotów albo jakies zdjecia chociaz Pozdro :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekf3a Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Motyl, jesli piszesz o ludziach ktorzy buduja deprony licz sie ze słowami! umiejętnosczrobienia dobrego modelu z depronu to tez nie jest dziecinnie proste. To wymaga jako takiego opanowania i obycia sie z tym materialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dawno sie tu nic nie dzialo. Model caly czas lata i ma sie dobrze. Pogoda dzisiaj byla przez caly dzien idealna, wiec nie moglem zmarnowac tej okazji na latanie. Kilka fotek potwierdzajacych lotnosc modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 a moze jakis filmik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Witam, czy tylko mi się nie otwierają zdjęcia w poradniku od momentu gdzie jest opisywane podwozie tylne?? O to link : http://www.edkom.yoyo.pl/poradnik5.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekb Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Chyba tak u mnie wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Mnie tam sie wyszystko otwiera :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Hmm, no to szkoda bo chętnie bym wszystkie obejrzał bo naprawdę ładnie zrobiony poradnik a ja mam tylko ramki z krzyżykiem w rogu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturprx2 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 prosze bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_s Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Dziekuje bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Jako, ze ostatnio nie mam checi na robienie modeli od podstaw to postanowilem skorzystac z lasera. Na laser wrzucilem samolot z tego watku. Narazie kilka fotek skrzydla. Cale skrzydlo od A do Z zostalo wyciete, nie musialem nic dorabiac. Wszystkie elementy pasuja idealnie do siebie, a to zasluga ARTEXu Nie wiedzialem ze sklejanie ucietych na wymiar elementow moze byc takie przyjemne, lotki sklejaly sie same. Moze ktos zauwazy modyfikacje lotki, jest o wiekszej powierzchni niz w prototypie. Zobaczymy jak sie beda spisywac Ciag dalszy nastapi . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Co do samolotu super maszynka a za poradnik to chyba muszę podziękować bo mogłem sie kilku ciekawych rzeczy dowiedzieć :] dobra robota po raz drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Musiałeś jakoś przerabiać plany pod laser ? Jeśli tak to mógłbyś je udostępnić ? Ile kosztuje wycięcie całego modelu i ile to trwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Jasne ze musialem przerobic plany. Planow nie udostepnie. Ciecie 120zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Cm Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Kolejne postepy w pracach. Model zlozony do kupy, brakuje tylko przedniej klapki. Waga tego co na zdjeciach 160g. Gdyby ktos byl zainteresowany modelem to moglbym zalatwic elementy ciete laserem. Niestety koszt bedzie duzy poniewaz nie posiadam wlasnego lasera i za wszystko musze zaplacic. Skrzydla: 100% elementow wycietych, brakuje tylko 2x sosna 5x3mm na dzwigary Kadlub: 85% wycietych elementow, brakuje 2x sosna 5x3mm, 2 balsy 1.5mm i troche 4mm Stateczniki: 100% elementow wycietych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.