Damiano Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Witam kolegów,widzę że fajnie się [bawicie] jetami.Tak się składa że też zbudowałem sobie model F-15 z depronu,ale za chiny nie wiem gdzie ustawić ŚC.Obecnie wychodzi mi około 105mm od przejścia skrzydła w V.Czy ktoś z Was koledzy wie gdzie powinien być ŚC?Poniżej pokażę swój model,Zostało mi jeszcze szlifowanko krawędzi.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Skoro nie masz na planach, to masz kilka możliwości. 1. poszukać innych planów / relacji i znaleźć SC, przynajmniej na początek będzie to jakiś punkt wyjścia 2. Zdjąć silnik i inna ciężką elektronikę i wyznaczyć doświadczalnie rzucając pusty model 3. Wyliczyć w dowolnym programie liczącym środek ciężkości lub online. plany z SC (ang CoG) http://www.wattflyer.com/forums/attachment.php?attachmentid=169363&d=1371135110 A potem to już w locie zobaczysz czy pakiet bardziej przesunąć do przodu czy do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Jest W skrzydle dzwigar czy mi się tylko wydaje ze nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 ..................Czy ktoś z Was koledzy wie gdzie powinien być ŚC?.......... Tu masz plany i podany jest sc - 3,25". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 19 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedzi oraz zainteresowanie się tematem.Jest to mój pierwszy jet,i nie wiedziałem gdzie szukać ŚC.W akrobatach które budowałem wiedziałem że ŚC powinien być w 1/3 długości cięciwy skrzydła,tutaj widzę że jest podobnie.Jutro oblot,zabiorę kamerzystę ze sobą i wrzucę filmik na forum.Pozdrowienia dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Taaaaak,zgodnie z obietnicą pokażę filmik z oblotu za kilka chwil.Dzięki pomocy kolegów z forum udało się.Model lata genialnie,pomimo małych problemów z łącznością[nie wiadomo jaka była przyczyna] model oblatany bez szkód.Wielkie dzięki koledzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G_N_U Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Wielkie dzięki Grzegorzu bez Ciebie nie dałbym rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G_N_U Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 następne nagrania obiecuję bez "gadulenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi