cunioo Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witam, posiadam model Rainbow i wg. instrukcji (na ostatniej stronie pod zdjęciem) zalecają dać 2 stopnie w dół i 1 w prawo, moje pytanie jest następujące: Które prawo? Z pkt. widzenia pilota czy stojąc przed modelem i patrząc na silnik? 2 pyt. Czy piasta na wał 3mm bd pasować na 3,17mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Mnie zawsze uczyli, że kierunki określa się patrząc z kabiny na silnik (lub kierunek lotu kiedy silnik pchający z tyłu.) A generalnie zależy to od tego w którą stronę kreci się śmigło, by zniwelować moment obrotowy silnika, który chce obrócić model wokół osi podłużnej, dlatego wykłon zawsze w tę stronę co i obroty śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Witaj, Z punktu widzenia pilota, czyli stojąc za ogonem Nie będzie pasować, na 3,17mm są piasty właśnie na tyle, nie na 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 ................. zalecają dać 2 stopnie w dół i 1 w prawo, moje pytanie jest następujące: Które prawo? Z pkt. widzenia pilota czy stojąc przed modelem i patrząc na silnik?............... Popatrz na ten rysunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Nie będzie pasować, na 3,17mm są piasty właśnie na tyle, nie na 3 Lub jak to woli na 1/8" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Cześć W każdym modelu ustawiamy taki sam skłon, wykłon silnik jak w poście numer 4 ? Pytam tutaj w kontekście Funbata ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Zawsze w to prawo w które obraca się śmigło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi