RomanJ4 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 http://www.inter-ex.com/english/interex27/interex2012.htm ( http://www.inter-ex.com/index.html ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro09 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Widziałem na żywo na intermodellbau Dortmund 2009 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 A ja wpadłem na takie cudo na YT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Jak sądzę obraca się dzięki reakcji na obroty śmigła. A odpowiednio duża powierzchnia boczna powoduje taki opór, że obroty są dość wolne. Odpowiednio ucharakteryzowany (folia metalowa, migające światełka itd.) wywołałby niemała sensację w jakimś dużym mieście.. Jak te koziołkujące nad drogą świecące kule i piramidki w "Bliskich spotkaniach 3 stopnia", pamiętacie? Już widzę te komentarze w mediach... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Mam wrażenie ze powierzchnie boczne są ułożone srubowo i zgodnie z tym ulozeniem obraca się ta kula. Powiedzcie madrale tylko jak tym sterować Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 proste. w 2:44 minucie widać, że całość obraca się wokół wspólnej osi na której zamontowany jest silnik, ale ciężkie akumulatory i elektronika "dyndają" na wahadle w środku wehikułu, które ciąży ku ziemi. Wystarczy na tym, zawsze mniej więcej pionowym, ramieniu umieścić powierzchnię sterową (lub powierzchnie)... Układ można by komplikować, gdyż od kąta między osią obrotu a wahadłem zależy czy wehikuł się wznosi czy opada (zmieniany za pomocą serwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 A ja wpadłem na takie cudo na YT. [...] Dawniej ludzie próbowali zrobić pierwszy latający samolot, a teraz to już nawet takie bębny od pralki latają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi