Callab Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam, Ponieważ z powodu małego deszczyku dziś nie polatałem, rozpierała mnie energia. Poza tym trochę mi się nudziło i byłem głodny ;-) , a jak wiadomo, z nudów i głodu ludzie wymyślają różne ciekawe rzeczy. Ja wymyśliłem, że zrobię szybowiec. Jaki był plan pracy: 1. Ściągnąć rysunek z Internetu 2. Przerysować na kalkę 3. Przenieść na balsę 4. Wyciąć, oszlifować 5. Skleić 6. Wyważyć 7. LATAĆ!!!!! :-D Oto efekt: SZD Cobra 36: rozpiętość: 480 mm długość: 230 mm masa: mała :-) własności lotne: doskonałe! Przelatuje całe mieszkanie po skosie :-) Na stole-lotnisku prezentuje się okazale: Balast był konieczny: Małe wymiary ułatwiają transport ;-) Profil idealny, oczywiście ;-) Dzień uważam za udany!
Tomisław Piotr Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Piękne! Polakieruj to cudo i lataj w deszczu tak jak ja dzisiaj.
Printer Opublikowano 6 Stycznia 2008 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Nie podłeś tylko jaki jest rozmiar tej nakrętki na dziobie
Callab Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2008 Nie podłeś tylko jaki jest rozmiar tej nakrętki na dziobie Przeprasza, niedopatrzenie ;-) Nakrętka M5. Już znam masę modelu: +5g ("plus" bo waga podaje z dokładnością do 1g, a model ma trochę ponad) :-)
motyl Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 No no chyba telepatycznie skopiowałes mnie Z tydzień temu córce zrobiłem imitacje FOXa tyle że mój ma 70cm
Callab Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2008 Telepatia jest bardzo niedocenianą formą komunikacji międzyludzkiej ;-) Ja też swój wyrób przekazałem latorośli.
motyl Opublikowano 7 Stycznia 2008 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Dla ciekawości podam ze mój waży z balastem 11g, i coby był ładny już w fazie projektowanie zrobiłemmu komore balastową ale jaskółka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.