Callab Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Witam, Ponieważ z powodu małego deszczyku dziś nie polatałem, rozpierała mnie energia. Poza tym trochę mi się nudziło i byłem głodny ;-) , a jak wiadomo, z nudów i głodu ludzie wymyślają różne ciekawe rzeczy. Ja wymyśliłem, że zrobię szybowiec. Jaki był plan pracy: 1. Ściągnąć rysunek z Internetu 2. Przerysować na kalkę 3. Przenieść na balsę 4. Wyciąć, oszlifować 5. Skleić 6. Wyważyć 7. LATAĆ!!!!! :-D Oto efekt: SZD Cobra 36: rozpiętość: 480 mm długość: 230 mm masa: mała :-) własności lotne: doskonałe! Przelatuje całe mieszkanie po skosie :-) Na stole-lotnisku prezentuje się okazale: Balast był konieczny: Małe wymiary ułatwiają transport ;-) Profil idealny, oczywiście ;-) Dzień uważam za udany!
Tomisław Piotr Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Piękne! Polakieruj to cudo i lataj w deszczu tak jak ja dzisiaj.
Printer Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Nie podłeś tylko jaki jest rozmiar tej nakrętki na dziobie
Callab Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Nie podłeś tylko jaki jest rozmiar tej nakrętki na dziobie Przeprasza, niedopatrzenie ;-) Nakrętka M5. Już znam masę modelu: +5g ("plus" bo waga podaje z dokładnością do 1g, a model ma trochę ponad) :-)
motyl Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 No no chyba telepatycznie skopiowałes mnie Z tydzień temu córce zrobiłem imitacje FOXa tyle że mój ma 70cm
Callab Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Telepatia jest bardzo niedocenianą formą komunikacji międzyludzkiej ;-) Ja też swój wyrób przekazałem latorośli.
motyl Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Dla ciekawości podam ze mój waży z balastem 11g, i coby był ładny już w fazie projektowanie zrobiłemmu komore balastową ale jaskółka
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.