cyrax_ojz Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 od jakiegoś czasu zanosiło mi się na budowę tego samolotu, niestety nie posiadałem planów i bazowałem na podobnym samolocie Fly Baby wprowadzając własne poprawki. Właściwie z oryginału niewiele pozostało rozpiętość około 2,80m waga 12-14kg silnik DA85+canister zastosowanie silnika tej wielkości wymagało małego wzmocnienia całości, rozrysowałem wewnętrzną ramę ze sklejki 5mm rura grubościenna dural 30mm listwy 10x10 spód 3x 10x3 kadłub klejony do góry nogami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Co nie co już słyszałem o projekcie zasiadam na widowni Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 wypełnienie przodu 3mm balsosklejka podłużnice sosna 4x4 pokrycie 2mm balsa ster wysokości balsa 10x10 + sosna10x10 na to balsa 2mm kierunek podobnie z pominięciem 2mm balsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Idziesz jak buza! Pięknie. Jak bym miał taki pojazd do wozenia modeli też bym robił takie duże :-) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Co nie co już słyszałem o projekcie zasiadam na widowni Adam pewnie coś tam wspominał niewiele już tego siedzenia zostało Idziesz jak buza! Pięknie. Jak bym miał taki pojazd do wozenia modeli też bym robił takie duże :-) powodzenia! nie aż taka burza sam model chodził mi po głowie dłużej niż rok, samo dłubanie ruszyło w marcu z montażu skrzydeł nie mam zbyt wielu zdjęć gdyż relacji nie planowałem ostatecznie lotki zostały odcięte i zbudowane od nowa z balsy, pokusiłem się również o klapy canister zabiera sporo miejsca wzór raczej klasyczny końcówki z pianki poliuretanowej oklejanie skrzydeł kabina częściowo ze sklejki szyba z arkusza pcv 0,6mm zasilanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Kurcze, Maciej, świetne malowanie, ja coś takiego próbowałem zrobić w MadManie, ale mi sie zacieki z folii porobiły widać, że masz SPORE doświadczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Maciej, nie boisz się o wyważenie? Model ma krótki dziób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Taki ty jestes ze pozostało nam tylko oglądani zdjęć:-) Ale i tak piękny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SRB Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Kurcze, Maciej, świetne malowanie, ja coś takiego próbowałem zrobić w MadManie, ale mi sie zacieki z folii porobiły Może to jest folia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Kurcze, Maciej, świetne malowanie, ja coś takiego próbowałem zrobić w MadManie, ale mi sie zacieki z folii porobiły to jest folia więc o zaciekach mowy nie ma w brew pozorom więcej miałem odpadów białej foli po oklejeniu kadłuba niż z czerwonej mam lekkie obawy czy nie będzie odłazić ale to się okaże w praktyce Maciej, nie boisz się o wyważenie? Model ma krótki dziób. to już drugi samolot który nie ma problemu z wyważeniem(w dragonie 1,9m też nie potrzebowałem ani grama ołowiu) odpowiednie rozmieszczenie klamotów wystarczyło być może po dorobieniu maski będę musiał coś wrzucić na ogon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 A film? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Pary z gęby nie puściłem, nie byłem upoważniony Model piękny !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Dowiedziałem się tylko że ostro pracujesz nad czymś i będzie to duże. Pozatym faktycznie cicho sza gratuluje modelu. Robi wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 dzwięk trzeba było zastąpić jak kamerzysta nie dyszał do telefonu to inni kłapali głupoty http://www.youtube.com/watch?v=aIeG-nq15EA wnioski po oblocie niby nie ma czegoś takiego jak za dużo mocy ale czuć spory nadmiar kąt silnika do poprawy o dziwo w przeciwną stronę niż się spodziewałem im więcej gazu tym mocniej do ziemi ciągnie co widać na filmie że model nieco myszkuje mógł by być cięższy klapy praktycznie nie są potrzebne sam lot ślizgowy i wyważenie poprawne lądowania jeszcze mi się nie podobają ale to się dopracuje potrzebne są mocniejsze sprężyny na kółku ogonowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Rewelacja jeszce raz gratuluje nowego nabytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Może to jest folia? to jest folia więc o zaciekach mowy nie ma na moim też folia a zacieki się porobiły dobrze, że nie zdecydowałem się na pokrycie z amelinium LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Maciek gratulacje. Zacieki też fajnie wyglądają :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 z tymi gratulacjami poczekał bym do czasu zrobienia maski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=2a9SFujrGgo tym razem nieco lepiej niestety kąt silnika jeszcze muszę jeszcze raz poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Maciej a pilot będzie? Miejsca ogrom w kabinie Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi