Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budując model z góry założyłem że mogę ustawić zarówno lotki jak i wysokość osobno na każdym kanale, ale mam z tym problem.

Lotki oczywiście podłączyłem ustawiając w "Wing Tail Mix" - dualaileron na activ i dwa kanały do których podłączone są lotki działają za jeden.

No i teraz pytanie jak ustawić aparaturę tak aby serwa podłączone do kanałów, elevator i gear chodziły równo razem.

Oczywiście wolałbym nie stosować kabla Y

Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

Witam,

Chodzi tobie o taka konfiguracje:

Ster wysokości podzielony jest na pól i ma działać jako ster wysokości ale rownież jako lotki?

Pozdrawiam:

Maciek

Opublikowano

Nie będą.Y kabla nie zastosujesz.

Dlaczego nie? u mnie serwa w przeciwnym kierunku chodzą więc dałoby się.

Wczoraj wieczorem zawziąłem się i postanowiłem to ustawić, przeszukałem zagraniczne fora ale żadnego rozwiązania nie znalazłem.

Metodą prób i błędów doszedłem do właściwych ustawień:

- lotki pozostawiamy w "Wing Tail Mix" dualaileron na activ

"Mix 1"

Elevator ___ Gear

+100 +100 (zmiana znaku na - to reverse)

switches ON trim act

"Mix 2"

Gear ___ Gear

-100 -100

switches ON trim act

Wszystko działa jak należy.

Opublikowano

Ustawienia sterów działają jak najbardziej poprawnie.

Wczoraj model został oblatany, co zostało udokumentowane przez kolegów z Tarnowskich Gór.

Model poszedł idealnie jak po sznurku, nie wymagał żadnego trymowania sterów, żadnych korekt. Najlepiej widać to na filmie od około 1.10, nawrót i puściłem zupełnie aparaturę, przy ok 2/3 przepustnicy.

http://www.youtube.com/watch?v=dKRR3yYba2s

Na pewno będę musiał dołożyć od dołu więcej koloru żółtego bo można się pogubić z pozycją modelu w przestrzeni. No i chyba zmniejszę na początek wychylenia lotek na dźwigniach bo model szaleje.

Dziękuję kolegom za przyjazd, pomoc przy oblocie i dokumentację Foto-Video.

Opublikowano

Pytam bo widzę, że użyłeś dwa miksery nr 1 i nr 2 a ja w MX 12 załatwiam to jednym wolnym mikserem ale nr 4 bo tylko na nim trymer drążka działa na oba serwa a na pozostałych tylko na kanał "master".

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.