Pawel_W Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Czołem! Zastanawiam się nad zakupem nowej aparatury, i przymierzam się do MX-16. Pytanie - czy ktoś z was ma może polską instrukcję do tego radia? Jeśli tak, to prosiłbym o przesłanie na pawel.wojtaszko(at)wp.pl . Z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam. Odgrzeję stary wątek i przyłączę się do pytania: Czy ktoś ma instrukcję do MX-16 (lub MX-12) po polsku lub angielsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja mam polską instrukcję do MX12 w .pdf'ie. Chętnie się nią podzielę ale strasznie się boję "obrońców praw autorskich". Co na to nasze autorytety moralne? Jak się zgodza to wyślę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Pewnie sam ją przetłumaczyłeś a w takim przypadku możesz z nią zrobić co chcesz np. wysłać potrzebującemu koledze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Pewnie sam ją przetłumaczyłeś a w takim przypadku możesz z nią zrobić co chcesz np. wysłać potrzebującemu koledze . Nie.... Tradycyjnie jak to mam w naturze ukradłem ją z internetu... Jakiś biedny mały żuczek siedział i tracił wzrok nad tłumaczeniem,a ja mu poprostu tradycyjnie ukradłem "dzieło"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Myślę, że taka informacja wystarczy - skoro jest w interku instrukcja i Modelmaniak ją znalazł, to nic nie stoi na przeszkodzie aby inni równiez zadali sobie trochę trudu i znaleźli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Przemek ,a może "ukradłeś" gdzieś polską instrukcję do MPX Royal Evo 9.Chętnie "odkradł "bym od Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Nie przesadzajcie już z tymi prawami autorski! A tym bardziej czy ktoś coś kradnie czy nie. Graupner rozpowszechnia instrukcje na swojej stronie do ogólnego użytku. Rozprowadzanie tłumaczenia takiego dokumentu (w tym przypadku instrukcji) odbywa się na zasadach prawa dokumentu pierwotnego chyba że wykonawca tłumaczenia uzgodnił z wykonawcą dok. pierwotnego inne prawa dystrybucji w co szczerzę wątpię. Więc... dawać śmiało linki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tRAin Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Właśnie stałem się posiadaczem takiej aparaturki, moje języki obce tak sobie stoją i tochę mam problem z dojściem co i jak - może mnie ktoś poratować polską wersją? (przez google całe 4 strony w jpg znalazłem...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Chodzi Ci o mx-16 czy 12 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eze Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Przyłączam sie do pytania odnośnie instrukcji mx-12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tRAin Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Mi chodziło zgodnie z tematem o MX-16, do MX-12 można znaleźć na sieci (pitlab dział aparatury - chyba tyle można napisać? ) Jakoś powoli sobie z nią radzę, może sama angielska instrukcja jednak wystarczy (wczoraj miałem zagwozdkę - stąd desperacja, ale udało się znaleźć rozwiązanie w sieci ) Pytanie rzeka.... - jak to z tym wysuwaniem anteny w wypadku MX-16... - radio ma włącznik HF (w.cz.) - więc nie powinno być problemów z bawieniem się menu czy też symulatorem ze schowaną anteną - dobrze myślę? - w sklepie twardo upierali się przy wysunięciu chociaż 1-2 segmentów anteny - hmmm... - no i co z testem zasięgu, jakoś nie widze sensu testowania z wysuniętą, nie będe latał pół kilometra od modelu zwłaszcza że najczęściej latam sam, a poza tym jak raz wysunę 1,5 a następnym 2 segmenty to jaka powtarzalność takiego badania?!?!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 radio ma włącznik HF (w.cz.) - więc nie powinno być problemów z bawieniem się menu czy też symulatorem Wszystkie znane mi JR-y przy wyłączniku głównym na OFF maja taką cechę, że podłączenie kabla do gniazda trenera (mini jack) włącza nadajnik w trybie "ucznia" - bez w.cz. To jest też tryb do symulatorów. Jest wyłącznik - tym lepiej. Co do segmentów - instrukcja (tu akurat z JR XP6102) radzi nie wysuwać wcale. 4. Perform a ground range check before each day's flying session. The range check should be as follows: • Do not extend the transmitter antenna at this time. Turn the transmitter "on." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Przyłącze się do tematy. Moze posiada teraz ktoś instrukcje do Mx 16s byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ben Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Posiadam polskie wydanie instrukcji mx-16s w pliku, chętnie ją udostępnię. Przydał by się jakiś serwerek do przeżucenia z możliwością pobrania pliku - ponad 61M. Możę ktoś udostępni troche miejsca :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Dobrym darmowym serwerem jest Rapidshare. Można tam śmiało wrzucić plik, a potem podać wygenerowany link i każdy będzie mógł pobrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ben Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Plik juz jest na serwerku, osoby zaiteresowane proszę o kontakt na pw Nie aktualne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Też potrzebuję polskiej instrukcji do Mx-16s, proszę o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert73 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Witam Też potrzebuję polskiej instrukcji do MX-16s będę bardzo wdzięczny za wysłanie na mail robercikz@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub_RC Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Witam, Instrukcja po polsku do MX-16s: http://hotfile.com/dl/23646482/6715bc9/mx_16s.pdf.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.