Boczas Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Panowie... czytajcie co on pisze... model ma latać realistycznie... !! Z50 robi pionowe wznoszenie z konkretnego rozpędu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Dziękuje tym co zrozumieli . Co do wagi to model tak jak pisałem waży 2,8kg (teraz) czyli mamt tak 2800 + 640 + 5 x 43 + zasilanie= około 3700 i najważniejsze wyważenia a ołowiu chyba trzeba będzie sporo bo model ma bardzo krótki przód więc myśle że 4kg nie będzie ale 3,8kg to raczej napewno... :evil: Ale skoro wszyscy polecają ASP to może się na niego skusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Osobiście nie mam takiego silnika i nie miałem ale słyszałem o nim dobre opinie no i cena ,do twojego modelu jak ulał. Latanie będzie bardzo realistyczne, wiadomo Zlin zawisów nie robi i ma nie robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Jeżeli chodzi o silnik 4T to do półmakiety to jest piękna sprawa (wiem to z mojego doświadczenia). Dzwięk jest piękny odpowiedz z minimalnych obrotów błyskawiczna bez zająknięcia. Jak już będziesz miał silnik i jeżeli byś chciał to daj znać i możemy spotkać się na modelarni to ci wyjaśnię "na żywo" kilka spraw dotyczących silnika, bo mam taki tyle że o 2ccm. mniejszy, chodzi naprawdę jak zegarek. Miałem w moim RV-4 (również półmakieta) wcześniej silnik 2T no i latał ale ten dzwięk to był jazgot nie pasujący do tego modelu ale po zmianie na 4T to już pełny real i tak jest do dziś :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 To dziękuje wam za rade :)Do zimy jeszcze trochę czasu także dobrze się zastanowie, a jak mi nie będzie chodził dobrze to będe wiedział na kogo zwalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Będzie będzie, jak pisałem w modelu 3,3 - 3,4 kg robił zawis, a tobie zawis nie potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 To dziękuje wam za rade :)Do zimy jeszcze trochę czasu także dobrze się zastanowie, a jak mi nie będzie chodził dobrze to będe wiedział na kogo zwalić Zwalaj ile tylko możesz ale nie wiem czy będziesz miał co bo motorek dobrze dotarty i potem do lotów ustawiony nie robi żadnych problemów a wręcz przeciwnie daje dużo frajdy :jupi: ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roriert11 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Od kogo masz dokładnie ten kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Niewiem :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roriert11 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 szkoda bo może zrobł bym coś podobnego :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roriert11 Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 a ile dokładnie czasu robiłeś ten model do dzisiejszego stanu :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 29 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Około 6 miesięcy czyli stosunkowo krótko wkońcu styropianowe skrzydła robią swoje... A tu coś od kolegi 8) : http://www.aircraft-world.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=78:elazna-osemka&catid=37:artykuy&Itemid=67 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Migan Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Bardzo fajna ta stronka :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roriert11 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 ile kosztuje robota takiego modelu jak ty masz i czy znasz pana Bogdana z modelarni z łodygowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roriert11 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 czy masz plany zlina 50 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Nie pisze się dwóch postów pod sobą :wink: . Co do planów ja mam takowe więc jak jesteś chętny podaj na pw adres e-mail. Edit-widać jak kolega roriert11 czyta posty ,napisałem że na PW :roll: -niepotrzebnie śmiecisz temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roriert11 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 w takim razie chcę mój e-mail roriert11@poczta.fm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzepka Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Znam Pana Bogdana z Łodygowic ale pytanie nie związane z tematem proponuje kierować na PW :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczas Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Miko, ja również poprosze plany na mmaax@poczta.onet.pl jak by była taka możliwośc ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keczler Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 model cud miód i orzeszki, też chciałbym taki zbudować w przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi