Grzesiek Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Witam kupilem nowy pakiet w ABC-RC dokladnie ten: http://abc-rc.pl/2200mAh-3S-20C-lipol Moze nie był to dobry zakup ale dopielem go do zamowienia.No i jest problem ,podpielem do silnika i dosc szybko zdechł.Wiec podpinam do ladowania z uzyciem balansera i co widze:napiecia na celach kolejno 3.64/2,45/2,56 wiec go naladowalem balansowal ok az do stanu 100% ale przy rozladowaniu historia sie powtaża.Pakiet kupiony 2 dni temu czy go reklamowac?Bo nie jest to raczej normalne.Na moj gust 2 cele sa padaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Podstawowe pytanie: ile mAh wyładowujesz z pakietu? Pośrednio - jakie napięcie będziesz miał na tej "najlepszej" celi jeśli rozładujesz te słabe cele do bezpiecznego 3.3V? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 hhhmmm w pakiet weszło przy ladowaniu 2053 mAh na celach było po 4.20 a jesli chodzi o rozladowanie to nie sprawdzalem regulator mam ustawiony ze przy 9V odcina silnik wiec na cele przypada po 3V.wiec rozladowalem go silnikiem tak ze regulator odciol silnik i podlaczylem ladowarke i napiecia byly na celach jak w pierwszym poscie. Teraz jest podpiety pod ładowarke na funkcji DCS sledze napiecia na celach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Iloma amperami go rozładowywujesz Miałem podobny przypadek po 6 miesiącach nie używania więc zrobiłem tak Rozladowalem go z balancerem i 0.1 A naladowalem do 4,2 na cele i pózniej już trzymał sie 3,3 v po rozladowniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 1A bo tyle max moge redoxem,nie wiem czy oplaca sie ta zabawa bo pakiet przyszedł do mnie w piątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Ladujesz 1 A czy rozladowywujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Ladujesz 1 A czy rozladowywujesz Rozładowuje 1A ale sprawa ma sie tak do 3,7 na cele wszystko jest ok ,a potem dwie cele gubiom napiecie, gdy pierwsza ma 3,64 to pozostale dwie maja juz 3,3 .i tak az na nich spadnie napiecie do 2,56 ,wtedy ładowarka sygnalizuje zakonczone rozładowywanie.Ale na pierwszej celi jest dalej 3,61 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Ładowarka rozładowanie robi bez balansera więc nie ma co się dziwić, że napięcia się rozjeżdżają. Każdy pakiet tak zrobi, bo żaden nie ma idealnie równych cel. Jeśli podejrzewasz, że coś jest nie tak rozładuj cele pojedyńczo. Potrzebny będzie kabelek np. z przedłużacza serw bo musisz wpiąć się w złącze serwisowe pakietu tak, aby mieć możliwość rozładowania jednej celi. Rozładowujesz po kolei, takim samym prądem, jako 1s (do 3V) i zapisujesz mAh wyciągnięte z każdej celi. Jeśli różnice w pojemności będą duże przedstawisz te dane sklepowi który musi przyznać, że sprzedał przedmiot niepełnowartościowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Inna sprawa, że w abc raczej nie będziesz miał problemów z reklamacją pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Tak wyglada sytuacja :Nie sugerowac sie pojemnoscia wyswietlaną Dodam ze pakiet ma 2200mAh a przy ladowaniu wchodzi w niego 2035mAh Ostatnie zdiecie to zakonczenie rozładowywania,zobaczcie jak rozjechaly sie napiecia to chyba nie jest normalne?,bo te dwie cele szlag trafi raz dwa.Ta sama sytuacja jest na silniku.Regulator wyłacza mi silnik wlasnie przy takich napieciach na celach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Nie zastanawiaj się tylko reklamuj i już, jak nowy lipol nie "trzyma" pojemności od nowości to znaczy że to szrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 nie wiem z kad to jest czy z HK czy tez nie ale w koncu place i wymagam,takiej jakosci to na allegro kupie za pól ceny.Ten co mam to chyba ABC robi w pakiety http://abc-rc.pl/2200mAh-3S-20C-lipol zamykam temat pakiet jedzie do sklepu(reklamacja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi