ArabaT Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 W Nowy Rok, kolejny odcinek serii "Zboczeńcy" pod tytułem otwarcie kolejnego sezonu. Miejsce akcji: Starogród. Występują: - miejsce - sezon - latacze Prawdopodobnie z winy zbyt dobrej zabawy sylwestrowej nie dopisali statyści. Jaccy też był 4
ArabaT Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Jutro, sobota Starogród a w niedziele Unisław. ten 2015 nie taki zły. 1
ArabaT Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 AD 2015 dzień drugi Jutro też tam pojedziemy 3
ArabaT Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Jak nie jak TAK. Tylko trzeba zbocze zmienić
Jaccy1 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Jutro też tam pojedziemy Daj znać o której jutro, to się wymknę z roboty
Kross Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 U mnie to nawet szpary w drzwiach pozatykane, że w żaden sposób nie da się wymsknąć Ale to się zmieni (kwestia czasu).
Jaccy1 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 No i udało się . Dostałem pozwolenie na loty. Pogoda dopisała, wiatr Damski i nawet dzidy latały . Fotograf został w pracy, dlatego brak fotek 1
ArabaT Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Długo tego nie było ale za to z efektami. 1
Kross Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Huragan FELIKS dał się we znaki chyba wielu osobom o czym pisze >>> niejedna strona <<<Dzisiaj "Łowcy Huraganów" spotkali się na zboczu w Starogrodzie, no i polatali. Było hardkorowo! Nie będę pisał, że było łatwo, ale daliśmy radę To się nazywa przewietrzyć modele !!! Prędkość wiatru w szkwałach do 28m/s. Czyli delikatnie przekraczało magiczne 100 km/h W okolicy połamane drzewa, pozrywane dachy. Z resztą piszą >>> o tym w różnych miejscach <<< Cytat: ...całkowitemu zniszczeniu uległ dach budynku jednorodzinnego w miejscowości Gruta k. Grudziądza. Wichura zniszczyła też niemal całą połać dachową w budynku mieszkalnym w miejscowości Michale koło Świecia."Dobra, ale teraz do latania. Sam start wcale nie był łatwy. - Może Ci pomogę?- Nie, dam se radę (no nie wiem).Na zdjęciach jakoś wiatru nie widać, ale przecież widzę, że normalnie nie daje rady stanąć z modelem,więc na szybko wymyślałem sposób delikatnie mówiąc "makietowo" (czyli z ziemi) A tak naprawdę to tak dymało, że nic tylko:- Na glebę i ani się waż ruszyć! - Dobra mamy go.- Teraz lekkie wysunięcie za skarpę i lecisz Jakoś dało radę Jak wiaterek deczko osłabł- Normalnie nie wierzę. To już aż tak osłabło? Spadło do 18,5m/s Wtedy dało się już startować standardowo Ale to wcale nie oznaczało, że w czasie przerwy można było zwyczajnie położyć model.Modele leżące nawet za drzewami musiałby być przeciśnięte do gleby co najmniej plecakami (inaczej same latały) A co to za model? 4
cZyNo Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Czyli kto miał sie przewietrzyć to sie przewietrzył
Jaccy1 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Jeszcze parę fotek z wczoraszego ?.... wariactwa? Było super 4
Jaccy1 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Dziś w Starogrodzie przez chwilę była wiosna . Wiatr był tak słaby że mogłem latać tylko dlg. Adrenalina też była, bo próbowałem jedną ręką nagrywać komórką, a drugą sterować 1
cZyNo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 A ja miałem poniżej 2ms i latalem Toxiciem pustym, ale i tak wazyl 2500g
Jaccy1 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Jutro może da rade polatać w Starych Marzach.
janegab Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 U mnie z rańca padało mimo to zrobilem treningowa trasę...potem piękna pogoda ok 13 tej ...dymało 7-8 m/s a ja se rozłozyłem lezak i przed gabinetem sie opalałem .....do zachodu A CO..!! wciąz latać i latać...
Jaccy1 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzisiejsze loty na wale W Starogrodzie Dolnym. 3
Rekomendowane odpowiedzi