choina Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Stateczniki na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Mam serwa HS 422 wystarczą czy muszę kupić coś mocniejszego np. HS 635HB albo Futaba S 3152BB? Nie ukrywam, że fajnie jak by starczyły te HS 422 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Na lotki stykną, na gaz też, może i od biedy wysokość. Ale ten model na żylecie lata dość szybko i takie serwko nie utrzyma SK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Paweł jakbyś czytał forum to byś wiedział ,że na kierunku wystarczy H-55 ,tylko przy lądowaniu mogą zęby polecieć ? :devil: :crazy: A poważnie to 60-tka serwo będzie o.k. . U mnie targało 3kg Madmana to i Twoją pszczółkę uciągnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 No to jak 422 starczy czy szarpać się na 635? Bo teraz to już nie wiem :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ja mam Tower Pro 5010 na kierunku w fun fly 1.4m i jakos nie mam problemow z tym serwem... wiec uwazam, ze 422ka wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 To dobrze ze masz funflaja. Ale ten Edek to nie fun i 422 nie styknie. Miałem 3 takie Edki i powtórze: na lotki ok, na wysokość od biedy, na kierunek musi być mocniejsze. 635 to minimum, ale najfajniej 645 mg tutaj sobie poradzi. Naprawdę ten model to nie depron, mimo dość lekkiej konstukcji gotowy trochę waży a na żylecie lata dość ciężko i bardzo duże siły na SK działają. edit: gramatyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ja mam do tego modelu dwa serwa standardowe na lotki i dwa TP 5010 właśnie na wysokość i kierunek. Zasilanie będzie 5 cel. Zamierzam to wypróbować i zobaczymy ile tej racji w tych serwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Tower Pro 5010 przy 6V ma 6,5 kilo a hs422 4,1. Ludziska, nie róbcie zamieszania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Dam na lotki i gaz HS 422 a na kierunek i wysokość HS635 myślę, że powinno być OK. Jeszcze fotki ze złożonym modelem, taki mały to on nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 W moim edgu mam silnik ASP 91FS, serwa standardowe na lotki i na gaz a na ogonie Futaby S3010 (odpowiedniki HS635HB) i one wychylają stery do szybko i do końca na 6v pakiecie. Także niczego więcej do szczęscia nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 WG mnie 635 troche przesada 475 wystarczy.A tak z innej beczki to jestem w szoku bo materiały z których jest zrobiony to wysokiej jakosci balsa i sklejka niebo a ziemia w porównaniu z innymi zestawami.Jaki wkoncu silnik wkładasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 475 nadaja sie na kierunek, jeżeli to ma byc model 3D to serwa muszą byc szybkie, chyba że zastosujesz pakiet odbiorczy 6V wtedy będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Piec cel zdecydowanie piec cztery do trenerka Ja miałem w Funtanie S90 na kierunku HS 422 i ster wychylał sie do konca a wielkosciowo ten Edek przy Funtanie jest malusi po jakims czasie wymieniłem serwo na 6kg bo wszyscy brusili ,że mam za słabe i po wymianie nic sie nie zmieniło.Moim zdaniem jezeli orczyk serwa jest w osi z dzwignią steru połaczenia bez luzów wszystko tak jak sie nalezy to nie ma problemów. Nie raz widziałem w modelach u kolegów jak sam ster ciezko chodził zawisy połapane klejem ledwo chodziły dziurki w orczykach nierozwiercone i potem leciały teksty ,że w fun flaju 1.3m 5kg serwo na kierunku nie dawało radyi dziwne zeby w takim wypadku dawało :lol2: .A teraz tak szczerze czy ktos zerwał tryby serwa HS 422 w modelu do 1.4m ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Jaki wkoncu silnik wkładasz? Na pewno czterotakt 15cm tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy. Jak trafie Osa w dobrej cenie to będzie Os a jak nie to Asp. Znacie może jakieś sklepy internetowe z chin? Na lotki i gaz dam Hs 422 a nad serwami wysokości i kierunku jeszcze się zastanowię, może też będą HS 422 bo tu zdania są podzielone. Zasilanie raczej 6V, będą szybsze i silniejsze a krzywda chyba im się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Ja miałem w Funtanie S90 na kierunku HS 422 i ster wychylał sie do konca a wielkosciowo ten Edek przy Funtanie jest malusi po jakims czasie wymieniłem serwo na 6kg bo wszyscy brusili ,że mam za słabe i po wymianie nic sie nie zmieniło. A jakiej długości miałeś ramię serwa do kieunku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Ja w swoim U can do ( tym mniejszym nie pamiętam numeru) miałem na lotkach HS422 i im szybcej model leciał tym wolniejsze kręcił beczki , zębów nie wyłamywało :? ale wyraźnie były za slabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 A jakiej długości miałeś ramię serwa do kieunku?? Zwykła dzwignia wielkosci standart max 3cm popychacz na zewnątrz (ostatni otwór) to samo na serwie max na zewnatrz na długim orczyku typu car taki solidny czerwony.Jeszcze co do tych serw to duzo zalezy od stylu latania ja nie latam az tak dziko jak niektórzy ze wprowadzaja model w płaski korek z pełnego gazu bo w tym wypadku 422 beda za słabe :roll:.Wiec jezeli masz zamiar ostro nim krecic to faktycznie bedą slabe takie moje zdanie nie wiem moze sie myle ,ale jak widze niektórych styl latania to serwa 20kg wydają sie słabe :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 No jesli w obu dzwigniach (serwo i przy SK) miales popychacz na zewnetrznych otworach to nie miales max wychylen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 A skąd wiesz na ile pozwalała konstrukcja modelu, kształt steru wysokości i jego umiejscowienie w stosunku do steru kierunku? Chyba Radek wyraźnie napisał, że miał max wychyły. Sugerujesz że kłamał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.