Patryk900 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Wydaje mi się że skończyłem RWD wygląda tak : Nie jestem pewien co do podwozia ale może da rade na małej trawie wylądować Mam pytanie co do skłonu i wykłonu : To mój pierwszy samodzielny model wiec za konstruktywną krytykę i dobre słowo z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Wykłonu to chyba w ogóle nie masz, podłóż małą podkładkę aby był lekko w prawo. A skłon jest raczej za duży. Podwozie zdejmij do lotów nad trawą. Gdyby lotki okazałay się mało efektywne podetnij je aż do stopnia kfm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Jak teraz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Powinno być ok. Przesuń prop saver aż do końca wału silnika i obetnij resztę ośki. Przy niefortunnym lądowaniu zegniesz oś. Wał nie ma trzymac śmigła, ma ono trzymać się jedynie na podtoczce w propsaverze i gumkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Czyli zostało poczekać na pogodę i w gore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 przytnij oske bo skrzywi sie szybko, wyszedl nawet fajnie, kola wielkie wiec nie bedzie mial problemow ze startem tylko ustaw je rowniej wzgledem kadluba bo sie ci bedzie przewracal podczas startow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Kółeczka śmieszne są ale głownie o lądowaniu myślałem je instalując, a start z ręki(już wyprostowałem). Po oblocie bardziej go dopracuje bo jest parę baboli np. mało estetycznie wyglądające klejenie pokrywy silnika i lotki jeszcze nie oklejone bo jak mówił Robert może trzeba będzie powiększyć, no a jak wszystko będzie ok to jakiś napis dorzucę na kadłubie i dokoła silnika dam opływowy nosek żeby było ładniej I na tym poprzestanę bo to tylko trenerek ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 moj do startu potrzebowal jakies 2 metry ale z pakietem 11,1v, z 7,4v rzucalem z reki ,no lotki male troche ale zobaczysz jak bedzie reagowal ,pozdrawiam zycze udanego oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Model wstępnie oblatany niestety przy dzisiejszym wietrze latał jak parasol hehe ale jest spora satysfakcja z tego ze udało się zbudować coś co umie latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Gratuluję udanego oblotu, a jak model cały wrócił to na pewno satysfakcja jeszcze większa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 21 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Dziękuję !! Cały tylko za słabo przykręcony silnik mi się oderwał przy próbie ostatniego starty ale bez uszkodzeń jutro dam filmik z pierwszego startu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Udało się złapać trochę pogody ustawiłem silnik jak trzeba zablokowałem ster kierunku wcale mi się przydawał. Ster wysokości lekko podtrimowałem bo pod wiatr trochę pompował teraz lata równo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiankad70 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Jaką masz wagę modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 niestety nie mam na czym zważyć ale wyszedł naprawdę bardzo lekki jak tylko zważę dam znać a za tydzień może trochę podrasuje go estetycznie to wrzucę foty tak teraz wygląda: Jest bardzo stabilny w locie leci jak po sznurku ma jedynie mała tendencje do delikatnego wzbijania się do góry pod wiatr minimalna ale trochę irytuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Podłóż kawałeczek pianki pod spływ, aby zmniejszyć nieco kąt zaklinowania skrzydła. Powinno pomóc na to wznoszenie pod wiatr. Ciekawe zakończenia skrzydeł, jak w Gawronie. Zauważyłem też wzmocnienia statecznika żyłką. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Latasz po żyletce że dorobiłeś generatory ? :D Wybacz ale nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Podłóż kawałeczek pianki pod spływ, aby zmniejszyć nieco kąt zaklinowania skrzydła. Czyli pod tylna cześć zgadza się ? Zakończenia skrzydeł to wesoła twórczość oczywiście, przeczytałem artykuł chyba gdzieś na forum, że maja takie podobne zakończenia niektóre pasażerskie samoloty to se pomyślałem ze dodam takie cuda i ja a co !!! hehe postaram się dodać jakieś filmiki z lotów ale niestety nie mam kiedy myślę ze uda się jak zacznie się semestr wtedy będę miał sporo czasu Dziękuje Robercie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 tak pod tylną część skrzydeł tą pianke, tylko nie za dużo 2-3mm powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk900 Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Małe odświeżenie tematu. RWD jest moim poligonem doświadczalnym lata bardzo stabilnie i pewnie profil "schodkowy" zdał egzamin w 100% Aktualnie ma zainstalowany trochę mocniejszy napęd CF2822 + pakiet 3s 2200 mAh co pozwala na około 20 min zabawy, kółka aby nie wbijać dzioba w trawnik i na końcach skrzydeł "stabilizatory ??" głownie w celu ochrony skrzydełek przy transporcie. Na chwile obecna wygląda tak poszukuje jeszcze jakiś rurek żeby zrobić imitacje tłumika w dziurze po prawej stronie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 wow , po tuningu tez wyglada fajnie , pozdrawiam zapodaj jakies filmy z oblotow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi