Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się że skończyłem RWD wygląda tak :

8lho.jpglky1.jpg

Nie jestem pewien co do podwozia ale może da rade na małej trawie wylądować :)

Mam pytanie co do skłonu i wykłonu :

ac5x.jpg92ol.jpg

To mój pierwszy samodzielny model wiec za konstruktywną krytykę i dobre słowo z góry dziękuję :D

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Wykłonu to chyba w ogóle nie masz, podłóż małą podkładkę aby był lekko w prawo.

A skłon jest raczej za duży.

Podwozie zdejmij do lotów nad trawą.

Gdyby lotki okazałay się mało efektywne podetnij je aż do stopnia kfm.

Opublikowano

Powinno być ok. Przesuń prop saver aż do końca wału silnika i obetnij resztę ośki. Przy niefortunnym lądowaniu zegniesz oś. Wał nie ma trzymac śmigła, ma ono trzymać się jedynie na podtoczce w propsaverze i gumkach ;)

Opublikowano

przytnij oske bo skrzywi sie szybko, wyszedl :) nawet fajnie, kola wielkie wiec nie bedzie mial problemow ze startem tylko ustaw je rowniej wzgledem kadluba bo sie ci bedzie przewracal podczas startow.

Opublikowano

Kółeczka śmieszne są :) ale głownie o lądowaniu myślałem je instalując, a start z ręki(już wyprostowałem). Po oblocie bardziej go dopracuje bo jest parę baboli np. mało estetycznie wyglądające klejenie pokrywy silnika i lotki jeszcze nie oklejone bo jak mówił Robert może trzeba będzie powiększyć, no a jak wszystko będzie ok to jakiś napis dorzucę na kadłubie i dokoła silnika dam opływowy nosek żeby było ładniej :) I na tym poprzestanę bo to tylko trenerek ma być :D

Opublikowano

moj do startu potrzebowal jakies 2 metry ale z pakietem 11,1v, z 7,4v rzucalem z reki ,no lotki male troche ale zobaczysz jak bedzie reagowal ,pozdrawiam zycze udanego oblotu. :)

Opublikowano

Model wstępnie oblatany niestety przy dzisiejszym wietrze latał jak parasol hehe ale jest spora satysfakcja z tego ze udało się zbudować coś co umie latać :D

Opublikowano

Dziękuję !! :D Cały tylko za słabo przykręcony silnik mi się oderwał przy próbie ostatniego starty ale bez uszkodzeń jutro dam filmik z pierwszego startu :D

Opublikowano

Udało się złapać trochę pogody ustawiłem silnik jak trzeba zablokowałem ster kierunku wcale mi się przydawał. Ster wysokości lekko podtrimowałem bo pod wiatr trochę pompował teraz lata równo :)

Opublikowano

niestety nie mam na czym zważyć ale wyszedł naprawdę bardzo lekki jak tylko zważę dam znać a za tydzień może trochę podrasuje go estetycznie to wrzucę foty :)

tak teraz wygląda:

oqwf.jpg

Jest bardzo stabilny w locie leci jak po sznurku ma jedynie mała tendencje do delikatnego wzbijania się do góry pod wiatr minimalna ale trochę irytuje :)

Opublikowano

Podłóż kawałeczek pianki pod spływ, aby zmniejszyć nieco kąt zaklinowania skrzydła. Powinno pomóc na to wznoszenie pod wiatr.

Ciekawe zakończenia skrzydeł, jak w Gawronie. Zauważyłem też wzmocnienia statecznika żyłką. Super.

Opublikowano

Podłóż kawałeczek pianki pod spływ, aby zmniejszyć nieco kąt zaklinowania skrzydła.

Czyli pod tylna cześć zgadza się ? :)

Zakończenia skrzydeł to wesoła twórczość oczywiście, przeczytałem artykuł chyba gdzieś na forum, że maja takie podobne zakończenia niektóre pasażerskie samoloty to se pomyślałem ze dodam takie cuda i ja a co !!! hehe postaram się dodać jakieś filmiki z lotów ale niestety nie mam kiedy myślę ze uda się jak zacznie się semestr wtedy będę miał sporo czasu :D

Dziękuje Robercie :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Małe odświeżenie tematu. RWD jest moim poligonem doświadczalnym lata bardzo stabilnie i pewnie profil "schodkowy" zdał egzamin w 100% :)

Aktualnie ma zainstalowany trochę mocniejszy napęd CF2822 + pakiet 3s 2200 mAh co pozwala na około 20 min zabawy, kółka aby nie wbijać dzioba w trawnik i na końcach skrzydeł "stabilizatory ??" głownie w celu ochrony skrzydełek przy transporcie.

Na chwile obecna wygląda tak poszukuje jeszcze jakiś rurek żeby zrobić imitacje tłumika w dziurze po prawej stronie :)

kg72.jpg8ui2.jpg

Pozdrawiam :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.