Skocz do zawartości

Easy Glider PRO

Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako wierny fan Easy Glidera muszę poinformować:

Pojawiła się nowa wersja tego szybowca. Róznicą jest przystosowanie modelu przez producenta do zasilania pakietem 2s oraz silnikiem bezszczotkowym. Zmieniło się więc rozłożenie wyposażenia - oglądając instrukcję na szybko - serwa przesunięte dużo bardziej do przodu i komora - kabina lekko zmodyfikowana.

Nie widziałem jej jeszcze w Polsce, w Niemczech zestaw to około 80€.

Marcin.

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To chyba raczej nie jest ten model. Za maly- tylko 140cm. Nie robiliby modyfikacji zmniejszajac az o tyle ten szybowiec/motoszybowiec.

Opublikowano

Easy Glider Pro by Windrider - przeróbka modelu przez kogoś - nie siej paniki ;) Ja miałem na myśli oryginalnego Multiplexowego Easy. Jest tylko jeden król ;P

Opublikowano

Zgadza się :-)

Ale kupiłem das oryginał dla znajomego ale będę miał okazje go złożyć i ulotnić a potem przetestować jak się nadaje do nauki latania.

Opublikowano

Hehe,

no plan jest taki, ze Rafał z moją małą pomocą będzie składał EG Pro. Postaramy się wrzucić tutaj sporo informacji, zdjęć, opinii itp.

We'll keep you posted! ;)

Opublikowano

Widzę że ma trochę zmian: łoże silnika, złącze do podpinania lotek skrzydła, miejsce na trzecie servo i drugą kulkę na ogon :D

Czekam na relacje z budowy, jaki silnik?

Opublikowano

Silnik, generalnie cały zespół napędowy będziemy dobierać w pobliskim Nastiku - zobaczymy co z tego wyjdzie. Z silników pewno jakiś Dualsky, może RAY. Jak się ruszy, będzie wiadomo bardziej szczegółowo.

Kto poleci - pewnie Rafał - on umie latać szybowcami. Ja tylko je utrzymuję w powietrzu ;)

Opublikowano

No nie Panowie ;)

A mi właśnie dziś wysłali (modele.sklep po 2 tyg od zamówienia) EG - wersję starą :(

No nic - ma latać jako platforma FPV - więc aż tak bardzo chyba rozczulać się z tego powodu nie będę ;) ale trochę szkoda - zwykle coś tam w kolejnych wersjach poprawiają...

Opublikowano
A kto bedzie testerem (za sterami) ?

Ja będę bo Marcin byłby mało obiektywny :-P

Krzysiek odeślij im :D i powiedz że chciałeś pro :-P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A więc easy glider jest już u mnie i się składa :-)

Ciekawi mnie tylko dlaczego dostałem aż dwie metalowe kulki ?

Więcej tekstu wieczorem.

84bb7c2779d4aa85.jpg

5b1a51790f0ae4c2.jpg

64b06e30ec5b7c4c.jpg

0d0dc2e6505fd342.jpg

2751654c2cfa5c84.jpg

58a3cab4c9f39864.jpg

003f10befce2adab.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.