Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć - moc silnika wystarczy bez problemu , natomiast poszukałbym czegoś lżejszego o ile nie chcesz doważać ogona lub stosować małe/lekkie pakiety .

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam

Mam pytanie dotyczące serw. Czy serwa http://abc-rc.pl/SG-92 mogą sterować sterem wysokości i kierunku oraz lotkami ( akurat takie posiadam) . Moje wątpliwości dotyczą ich wielkości tzn czy zmieszczą się w kadłubie.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mimo wielu prób nie mogę ulotnić swoją Pandę. Jest dobrze wyważona, pakiet nie przesuwa się, geometria dobra i mimo tego model po wyrzucie po kilku metrach skręca w lewo ( patrząc od tyłu) a następnie wali w dół. Obecnie latam SKy surferem, którego zbudowałem z wersji KIT. Został przeze mnie wyregulowani i lata jak po sznurku, a z Pandą nie mogę sobie poradzić. Pomóżcie

Pozdrawiam

Opublikowano

Prawdopodobnie będzie źle ustawiony silnik, oczywiście jeżeli podany objaw jest w locie silnikowym.

Jeżeli tak to zwiększ skłon i wykłon motorka.

Opublikowano

Witam

Dzięki za informację i proszę o szczegóły. Rozumiem, że skłon - ustawić silnik w dól o powiedzmy 2 % a wykłon w lewą czy w prawą stronę patrząc od tyłu ? Pozdrawiam

Opublikowano

Zdjęcie powie więcej jak 1000 słów, przy tym ustawieniu silnika na 40-50% przepustnicy leci sama ( loty FPV )

post-10282-0-87126600-1409730181_thumb.jpg

post-10282-0-59416500-1409730254_thumb.jpg

Tomasz mnie ubiegł, bo faktem jest, że Pandzisko ma fabrycznie to ustawione, ja kombinowałem do własnych potrzeb.

Opublikowano

Z wykłonem skłonem mogę mieć problem ponieważ zliczyłem kreta po którym byłem zmuszony „gotować” przód Pandy. Mogło to

skutkować zmianami w geometrii mocowania silnika.

PS. Pytanie do kolegi Motylastego związane z toto -5. Zbudowałem prawie model ale nigdzie nie znalazłem położenia SC.

Proszę o info bo chciałem go ulotnić.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Myslę o Pandzie jako samolocie "do bagażnika" jednak problem jest taki, że jeżdzę Lupo i mam tam szerokość bagażnika 31cm. Mógłby ktoś zmierzyć jaka jest szerokość kadłuba razem ze statecznikiem poziomym? No i z jakimi największymi pakietami latacie? Ja mam tylko i wyłącznie 2,2Ah, raczej za duże, chyba że się mylę?

Opublikowano

A pakiet 2,2Ah nie będzie za duży? 

Będzie stanowczo za duży. Do Pandy raczej coś z zakresu 850mah do 1300mah.

Opublikowano

Tak właśnie myślałem, to tak żeby nie tworzyć nowych tematów, co możecie polecić do bagażnika 93x31cm i na pakiety 2,2ah?

EDIT:

Pietuch i jak różnica w zachowaniu w locie? To w końcu jakieś 75g różnicy

Opublikowano

Moja waży zależnie co zabieram (FPV) od 630g do 700g i lata jak marzenie ale w moim setupie jaki miałem to najlepiej mi wyważała bateria 1300mAh i godzinne loty to norma.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.