chaosmaker Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 cześć - moc silnika wystarczy bez problemu , natomiast poszukałbym czegoś lżejszego o ile nie chcesz doważać ogona lub stosować małe/lekkie pakiety . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam Mam pytanie dotyczące serw. Czy serwa http://abc-rc.pl/SG-92 mogą sterować sterem wysokości i kierunku oraz lotkami ( akurat takie posiadam) . Moje wątpliwości dotyczą ich wielkości tzn czy zmieszczą się w kadłubie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Spokojnie się mieszczą, ale musisz zrezygnować z ramek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapral Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Takie pytanie: Jakie wymiary lotek do Pandy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Witam Mimo wielu prób nie mogę ulotnić swoją Pandę. Jest dobrze wyważona, pakiet nie przesuwa się, geometria dobra i mimo tego model po wyrzucie po kilku metrach skręca w lewo ( patrząc od tyłu) a następnie wali w dół. Obecnie latam SKy surferem, którego zbudowałem z wersji KIT. Został przeze mnie wyregulowani i lata jak po sznurku, a z Pandą nie mogę sobie poradzić. Pomóżcie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Prawdopodobnie będzie źle ustawiony silnik, oczywiście jeżeli podany objaw jest w locie silnikowym. Jeżeli tak to zwiększ skłon i wykłon motorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Witam Dzięki za informację i proszę o szczegóły. Rozumiem, że skłon - ustawić silnik w dól o powiedzmy 2 % a wykłon w lewą czy w prawą stronę patrząc od tyłu ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Jeśli masz dobrze wklejony przód nie musisz ustawiać żadnego skłonu i wykłonu. Co do pytania na temat wymiaru lotek. U mnie jest tak : Film z latania : http://motylasty.blogspot.com/2014/06/pandemonium.html#links Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Zdjęcie powie więcej jak 1000 słów, przy tym ustawieniu silnika na 40-50% przepustnicy leci sama ( loty FPV ) Tomasz mnie ubiegł, bo faktem jest, że Pandzisko ma fabrycznie to ustawione, ja kombinowałem do własnych potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyś63 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Z wykłonem skłonem mogę mieć problem ponieważ zliczyłem kreta po którym byłem zmuszony „gotować” przód Pandy. Mogło to skutkować zmianami w geometrii mocowania silnika. PS. Pytanie do kolegi Motylastego związane z toto -5. Zbudowałem prawie model ale nigdzie nie znalazłem położenia SC. Proszę o info bo chciałem go ulotnić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 O ile pamiętam SC był w ToTo-5 na wysokości dźwigara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Zawsze możesz policzyć, np. korzystając z http://home.germany.net/100-173822/schwerp.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Myslę o Pandzie jako samolocie "do bagażnika" jednak problem jest taki, że jeżdzę Lupo i mam tam szerokość bagażnika 31cm. Mógłby ktoś zmierzyć jaka jest szerokość kadłuba razem ze statecznikiem poziomym? No i z jakimi największymi pakietami latacie? Ja mam tylko i wyłącznie 2,2Ah, raczej za duże, chyba że się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 W pandzie statecznik jest wypinany tak jak skrzydła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 A pakiet 2,2Ah nie będzie za duży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akte Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 A pakiet 2,2Ah nie będzie za duży? Będzie stanowczo za duży. Do Pandy raczej coś z zakresu 850mah do 1300mah. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Latałem na 2200 o małym C i przez to mniejszym gabarytowo i można upchać, a jutro lecę na 3400mAh ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Tak właśnie myślałem, to tak żeby nie tworzyć nowych tematów, co możecie polecić do bagażnika 93x31cm i na pakiety 2,2ah? EDIT: Pietuch i jak różnica w zachowaniu w locie? To w końcu jakieś 75g różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Moja waży zależnie co zabieram (FPV) od 630g do 700g i lata jak marzenie ale w moim setupie jaki miałem to najlepiej mi wyważała bateria 1300mAh i godzinne loty to norma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 A ile waży z pakietem 2,2ah? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi