dali Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam. Na dzień dzisiejszy katanka tak wygląda Podwozie nie mam pojęcia, z czego będzie możliwe ze dural. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam. Mając chwile czasu wczoraj postanowiłem zrobić formę na maskę. Fotka pierwsza blok styropianu przymocowany do modelu czekający na obróbkę. A tak po chwili. Należy jeszcze troszkę doszlifować i forma gotowa. W miedzy czasie jeszcze robiona jest owiewka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 co by nie powiedzieć , na robocie to ty się znasz , miło popatrzeć :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiboogi Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 To przyjedz do Kalisza, odwiedz modelarnie i tez bedziesz tak potrafil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 http://modelarstwo.strefa.pl/ to daje o sobie znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam. Powiem tak nudziło się z rana to pojechałem na modelarnie i dopieściłem formę i okleiłem taśmą. Wieczorem możliwe, że będę laminował maskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 To przyjedz do Kalisza, odwiedz modelarnie i tez bedziesz tak potrafil mnie budowa nie pociąga ,wole czas spędzać na lotnisku , latanie wychodzi mi lepiej niż budowanie ,ale miło popatrzeć na dobrą robote , ups, zaraz pewnie się dowiem że co to za modelarz , no to powiedzmy że nie modelarz a raczej pilot RC co by uprzedzić komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Witam. No i stało się maska została zalaminowana i teraz spokojnie schnie. Myślę ze jak wrócę z delegacji w piątek to zaczniemy dalsze prace związane z doprowadzeniem maski do ładnego wyglądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 10 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam. Po tygodniu pracy na delegacji wróciłem i troszkę popracowałem przy modelu, ale niewiele zostało zrobione. Maska silnika dwa razy szpachlowana i czeka na następne szlifowanie. Owiewka podobny etap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Kurcze cała Katana na wzór oryginału a kabinka tak zakonczona na płasko nie lepiej tak pod ostrym katem w kierunku ogona to cały urok Katany chyba ze kopyto tak przygotowane od początku z innego modelu bo patrząc na te twoje wczesniejsze Katany wszystkie mają tak zakonczone kabinnki z tyłu. Tak nie wiele im brakuje do pełnego sukcesu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam. Widzę ze kolega się bardzo wczuwa w role instruktora modelarstwa lotniczego. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Na głupie dogryzanie też głupio odpowiem> Nie dziekuje żeby nie zapeszyc. PS nie spodziewaj się ze kazdy bedzie CIe kwiatami zasypywac ludzie wyrazają swoje zdanie .Jezeli nie zgadzasz sie z tym to nie lepiej tak napisac >? To,że mam w opisie wiek 20 lat nie znaczy ze bede dawac sie walic w rogi wypowiadam sie na forum i to czy sie zgadzasz czy nie akurat mnie nie porusza :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Dali, chlopie, chyba po to pokazujesz swoje dzielo, zeby inni mogli wyrazic swoje opinie. Stolarke robisz pieknie, ale morda w Twojej katanie wyglada jak od Veloxa a kabinka o polowe za krotka i za niska. Sorry taka prawda. Ja nie robie modeli bo nie mam czasu. Poza tym bawi mnie w tym hobby pilotaz a nie dlubanina. I nie znaczy to ze krytykuje Twoje umiejetnosci bo reke masz pierwsza klasa, ale zakladanie takiej mordy i kabiny zamiast wienczyc Twoje dzielo po prostu psuje je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam. Panowie, co by nie było niedomówień pokazuje ten model jak powstaje nie dla tego abym prosił o rady, bo wiem, co dalej i jak będzie.Komentaży oczywiście się nie uniknie. Po prostu robię fotki abyście mogli zobaczyć, jakie powstają modele w Kaliszu. I to już. A czy komuś się to podoba czy nie to już wasza sprawa. I nie sadzę ze wszyscy będą zachwycenie raczej to normalne. Ale widzę ze Radzio 872 uparł się i chce mi coś udowodnić. Np. Kurcze cała Katana na wzór oryginału a kabinka tak zakończona na płasko nie lepiej tak pod ostrym katem w kierunku ogona to cały urok Katany. Nazwa modelu katana możliwe, że tak jest. Ale ten model nie musi wcale wyglądać jak rasowa Katana, bo i po co? Możliwe, że kolega pragnie doradzić super –podziękował. :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Nie jestem złosliwy także spokojnie myslałem że to ma byc idealnie odwzorowana Katana bo patrząc po zdjeciach tych poprzednich oklejenie jest identyczne wiec wnioskowałem ze to ma buc kopia Katany Krill.Ogólnie model mi sie podoba inaczej bym tu nie zaglądał.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam. Tak owiewka i maska już po wstępnym szlifowaniu i lakierowaniu podkładem.Czekają na dopasowanie i obcięcie do porzadanych wymiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A ja mam pytanko do konstruktora.... Jak wyszła wagowo kabinka oraz owiewka?? Jaka szpachlówka została zastosowana?? no i jestem ciekaw ile warstw tkaniny było nałożone i jaka to była tkanina (chodzi mi o gramaturgię czy jakoś tak to się nazywa)?? Będę wdzięczny za odpowiedź P.S. robota pierwsza klasa czyściutkie itp bardzo mi sie podoba może i ja kiedyś tak będę robił modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 1 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Witam. Troszkę wolnego czasu i silnik przykręcony do modelu i maska powycinana. Zostaje maseczkę pomalować i już. No właśnie, na jaki kolor tu dylemat i jakie śmigło użyć tu jeszcze większy? Marku zawsze pamiętam, aby zważyć te elementy, ale zapominam.Szpachlówka zwykła samochodowa.Tkanina były chyba 3 warstwy nakładane to, co jest pod ręką 1 gruba 2 cienki i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 APC 16x8 lub Biela 17x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 model świetny, wspaniale wykonanie , elementy idealnie wycięte itd. ale maska silnika wygląda jak by była (bez urazy) z pudełka po alpejskim mleczku ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.