Way Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Yo. Mam zamiar zbudowac sobie pierwsze latadlo. Chcialbym sie dowiedziec jakich narzedzi uzywacie do budowy modeli. Pomine takie jak skalpel, linijki, papiery scierne, kleje itp itd. Mam na mysli urzadzenia do wynianania np zeberek ze sklejki lub balsy. Dzisiaj bedac w OBI i CASTORAMIA widzialem wyrzynarki. Nieduze, praktyczne i z nieduzym blatem. Takie w sam raz do pomieszczenia ( mam duuuza piwnice ). Wiekszosc to byly produkty PROXXON'a i jeszcze inne ( zapomnialem :scratch: ) i mam zamiar nabyć takie urzadzonko ( zona pozwolila :king: :king: ). Licze na pomoc bardziej doswiadczonych modelarzy, wskazania za i przeciw mile widziane. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 jeszce tylko wiertarka i piłka włośnicowa. i nic więcej do robienia żeberek ze skeljki używam tarczy z papierem ściernym w wiertarce. żeberk abalsowe to klockiem z papierem ściernym do skrzydeł mam 2 rurki i podpórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Cze fajna zabawka i narzedziem jest pseudo Dremel ostatni zakupilem cos takiego za 50 zł w makro 130 Wat 230 v daje rade ze wszytkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 DREMEL good firma. Gdzie nie wejde do sklepu z narzedziami to DREMEL. Czasem az sie boje lodowke otworzyc Chyba zdecyduje sie na taka maszynke, ktora widzialem juz w akcji http://www.conrad.pl/glowna.php?art=826809&back=serch Wycina pieknie ze az dziwnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Jak kupisz to sie pochwal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 A ja nabyłem przyżąd do wyważania modeli oraz przyżąd do cięcia listewek z balsy - od 1mm do 20mm. fotki mogę dopiero popołudniu wstawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Irku! Wspominałeś też coś kiedyś o przyrządzie do wyważania śmigieł. Wrzuć też może fotkę tego. Ja wczoraj regulując silnik DUKA przeżywałem pieroński rezonans chyba własnie od niewyważonego śmigła. I napisz jak sie to wyważa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Do wyważania śmiegiełem urzadzonko kosztuje 20zł Marku dziwne dla meni że ty z takim doświadczeniem używasz niewyważoonych śmeigieł, miałem przypadek zę 1200orb mniej kręcił silnik z niewyważoonym śmigłem MOże dlatego ci MVVS gaśnie ?? w tamtym tak sie dzieło na wolnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Hey Tez sie zastanawiam nad wyzynarka.... ale nie taka droga ja jestem maly i mam maly budzet Mysle nad tym : http://www.narzedziak.istore.pl/sklep,1439,25944298,31864518050953,03,,pl-pln,289797,0.html Co o tym myslicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Hey szczęśliwy posiadaczu córek żon i co tam jeszcze Mowa byla o moim magnetycznym ustrojstwie - nie za 20zł napewno , stąd się wzieło przypomnienie. Jak taki stary wróbel modelarstwa miałby nie wywazać śmigieł???????? Oto łono; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 wiesz ja mam za 20 zł nie wiem jak twoje kolec z dwoma konusami kosztował 12zł i 2 magnesy 8zł, dotego kawałek sklejki i żywicy i już jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 za cene tej wyrzynarki to mam ladny model a pila wlosnicowa zrobi to samo tylko wlasnymi raczkami trzeba ciagnac ,ale 30 zł to nie 380 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Niestety Marcinku tu masz całkowitą rację, biję się w piersi i mogę tylko powiedzieć, że wydawało mi się, że jak one /te śmigi /są takie "piękniusie" ze sklepu, to są też przez producenta sprawdzane i wyważane. No właśnie, taki ze mnie "wyjadacz".... :oops: Wstyd za piątkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.