Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Chyba najładniejszt speed jakiego widziałem, jedyne co mnie w nich wszytkich denerwuje to ta bardzo śmiesznie odstająca owiewka kabiny... I jeśli ja go będę robił, to napewno nie będzie taka krągła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Noooo pięknie "odpicował" Pan swojego speeda. Czekam na oblot ! :jupi: Niestety co do kabinki to muszę się zgodzić... Strasznie odstaje Nie pasuje zupełnie do tego modelu. Takie jest przynajmniej moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Co do kabinki to o gustach się nie rozmawia.....Model bardzo piękny czekam na oblot i jakiś film... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VJ_Adams Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Super model, czekamy z niecierpliwieniem na obloty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Dziękuję wszystkim. Cieszę się, że model się podoba. Mam tylko nadzieję, że to nie jest tylko wynikiem umiejętnie zrobionego zdjęcia :wink: Tablica przyrządów oczywiście będzie. Przecież bez tego nie poleci! Duża kabinka też mi się na początku nie podobała. Ale po kilku dniach obcowania z nią doszedłem do wniosku, że jest jednak dobra. Pilot będzie miał lepszą widoczność dookoła Co do oblotu to mam pewne obawy. Jak wspominałem jeszcze akrobatem nie sterowałem i moje umiejętności mogą się okazać niewystarczające do zachowania modelu po oblocie w jednym kawałku. Albo najpierw sprawię sobie jakiś tani akrobat zrobiony z EPP, żebym mógł na nim testować korkociągi (nie prędko bo już przekroczyłem budżet), albo znajdę pilota oblatywacza. Jakby był jakiś chętny na tę fuchę to przedstawiam wymagania :wink: : - dyspozycyjność - umiejętność pracy w zespole (najlepiej progrockowym ;-) ) - wieloletnie doświadczenie itp. - prawo jazdy kategorii B - Najchętniej przyzwyczajony do MODE 2 (mam dwie aparatury do podłączenia trener-uczeń). A tak poważnie to trochę jestem speszony pochwałami :oops: Lepiej bym się czuł, gdyby mnie ktoś objechał za to, że to krzywo, tamto nierówno, to źle, a tamto w ogóle do d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Lepiej bym się czuł, gdyby mnie ktoś objechał za to, że to krzywo, tamto nierówno, to źle, a tamto w ogóle do d... No stary ta kabonka wygląda jak by model miał WODOGŁOWIE !! Mam chyba w szufladzie jeszcze ze 4 kabonki do tego modelu, posukaj w ......... tu niewiem który dział, bo tak poszatkowali forum, ale napewno są tu zdjęcia mojego speeda. albo znajdę pilota oblatywacza. Jakby był jakiś chętny na tę fuchę to przedstawiam wymagania : - dyspozycyjność - umiejętność pracy w zespole (najlepiej progrockowym ) - wieloletnie doświadczenie itp. - prawo jazdy kategorii B - Najchętniej przyzwyczajony do MODE 2 (mam dwie aparatury do podłączenia trener-uczeń). Aktualnie spełniam wszystkie więc zapraszam w "okolice iglicy" :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Motyl Mam chyba w szufladzie jeszcze ze 4 kabonki do tego modelu, posukaj w Chciał powiedzieć ,że w dziale "Parkflyer, slowflyer,shockflyer" jest kilka speedów ,łącznie z tym wykonanym prze Motyla , po wpisaniu w opcji szukaj w dziale elektryki masz od ręki przynajmniej kilka : Motyla http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=46&highlight=speed+400 i innych (w tym jakiś z depronu) http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=1190&highlight=speed+400 http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=3540&highlight=speed+400 http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=4494&highlight=speed+400 http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=5449&highlight=speed+400 http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=1505&highlight=speed+400 http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=661&highlight=speed+400 (depron) http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=5331&highlight=speed+400 (moim zdaniem najładniejszy) http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=2502&highlight=speed+400 (ten też niezły) I to nie są wszystie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 troche OT ale niestety speed jest w złym dziale,bo ani on ParkFlyer, ani slowflyer a napewno juz nie shockflyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgadza się Motyl ,nazwa działu jest dużo krótsza niż zamieszczane tu modele - to ze względów estetycznych , ale postaram się nad tym popracować , może coś dopisze w tym mniejszym druczkiem pisanym tekście. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 31 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Cieszę się, że wygrałem konkurencję, w której nie brałem udziału - na najładniejszy Speed :wink: - to oczywiście "dżołk"! W każdym razie kabinka zostaje! Mojemu synowi się podoba! :-) Oczywiście zanim zabrałem się do pracy, przeczytałem z uwagą wszystkie tematy dotyczące tego modelu. Bardzo mi pomogły! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 11 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Najważniejsza część aparatury sterującej - tablica przyrządów - gotowa (tak wiem: powinna być pionowo). Model może już latać, więc leci ... na ścianę jako ozdoba. :roll: W każdym razie na jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_RC Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Witam! W jaki sposób zamontowałeś cięgna lotek?Zastosowałeś na orczyku serwa quicklock czy może wygięty drut w literę "Z"?A może na orczyku i na dźwigni lotki tez drut wygięty jest w literę "Z"?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam!W jaki sposób zamontowałeś cięgna lotek?Zastosowałeś na orczyku serwa quicklock czy może wygięty drut w literę "Z"?A może na orczyku i na dźwigni lotki tez drut wygięty jest w literę "Z"?? Pozdrawiam Drut wygięty w "Z". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Mam nadzieję, że Callab nie będzie miał nic przeciwko, jesli zaprezentuje swojego Speeda w w Jego temacie. Zaprojektowany był z myślą założenia napędu spalinowego, ale tymczasowo dostanie 3F. Kadłub zrobiony jest głównie z balsy 3 i 2mm, wzmacniany listewkami sosnowymi. Pozostało jeszcze zamontować silnik, dorobić kabinke( już 3 próby nieudane), owiewkę i przykręcić płozę. Waga jeszcze nie znana, ale napewno za duza. A tak wygląda: Skopałem oklejanie dodając te czerwone paski. I spód modelu: Niedługo dojdzie jeszcze jeden speed- kolegi, ale nie wiem kiedy bo troche sie obija z robotą, zresztą ja też bo zacząłem go budować przed latem. No i dzisiaj Speed doczekał sie kabinki, została przyczepiona na szpilki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar54 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Witam wszystkich modelarzy. Nie podrzucił by ktoś uprzejmy planów na to cudo? Szukam ale nie mogę nigdzie znaleźć. Do tej pory bawiłem się tylko szybowcami i doszedłem do wniosku ze czas na jakiś silnikowy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 szukałeś wszędzie, tylko nie w internecie... http://www.google.pl/search?hl=pl&q=speed+400+plany&btnG=Szukaj+w+Google&lr= pierwszy link... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar54 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Dzięki. Mam jeszcze pytanko do kogoś kto zrobił już tan model. Jak połączyliście ster wysokości? Jakaś fotka mile widziana czy coś. Bo u GregorianR chyba jest tak ze jest w całości połączony listewka i w ster kierunku jest wycięty w tym miejscy, ale można to inaczej zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jak połączyliście ster wysokości? Ale z czym? Dwie połówki ze sobą? Drutem fi 1,5 mm, wygiętym w kształt nawiasu: "[". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Mozna połączyć obie częci za pomocą drutu jak napisał Callab, natomiast ja mam połaczone jak napisałeś za pomocą listewki sosnowej. Zwazyłem już speeda i gotowy do lotu będzie ważył około 750 gr :shock: a napędzać będzie go bezszczotka Emax BL2215/20 około 1200 gr ciągu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar54 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Tak, chodziło mi o dwie połówki steru. Dzięki za pomoc. Dzisiaj zacząłem działać ale z powodu małej ilości czasu zrobiłem tylko żeberka . Jak polatasz na tym silniczku to daj znać jak wrażenia i czy dobrze będzie sobie radził z tym samolocikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.