Andy. Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 ]Czym można unieruchomić magnes w silniku samochodowym? Rozkręciłem taki silnik i okazało się, że "walec" magnetyczny wirnika nie trzyma się ośki i wiruje na niej... czy można go jakoś skutecznie przykleić? Z grubsza ten wirnik wygląda tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kapnij troszkę kropelki lub super glue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy. Opublikowano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kapnij troszkę kropelki lub super glue. Dzięki ! Nie miałem cierpliwości i pół godziny temu tak właśnie zrobiłem . Jak pojeżdżę, dam znać czy metoda się sprawdziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 chyba lepszym rozwiązaniem byłby klej do unieruchamiania połączeń gwintowanych, łożysk, wałów, z rodziny Loctite http://www.loctite.p...owanie-6473.htm ( http://www.loctite.p...owania-6442.htm ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy. Opublikowano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Dzięki ! Nie miałem cierpliwości i pół godziny temu tak właśnie zrobiłem . Jak pojeżdżę, dam znać czy metoda się sprawdziła. Pojeździłem. CA się nie sprawdziło, wytrzymało z trzy pakiety . Fakt jednak jest taki, że nie przygotowałem dobrze klejenia. Nie chciałem ryzykować zwiększenia luzów, więc nie ściągałem z wału "dysku" i magnesu. Zakropiłem CA z obu wewnętrznych końców magnesu (zrobiła się szczelina ok 1,5 mm między magnesem a dyskami)... Drugim razem spróbowałem zastosować 10 min żywicę Poxipola (nie miałem loctita). Tym razem ściągnąłem magnes i jeden z dysków, wał delikatnie potraktowałem papierem ściernym, odtłuściłem i skleiłem. Wyjeździłem kilkanaście pakietów, silnik często był gorący, że parzył, i jak na razie jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Loctite chyba się nie nada. To są produkty do połączeń rozbieralnych (przy spełnieniu pewnych warunków - siła lub siła + temperatura) Oba te warunki występują w silniku, tak więc Loctite puści. Do takich napraw najlepsze będą kleje dwuskładnikowe - do tego mycie i ew. zmatowienie/skaleczenie ośki. Bartosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Loctite na pewno da sobie radę. Szczególnie seria Hysol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi