Rob Mc Fly Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Przyjmij Irku wyrazy współczucia T_T . Wcześniej łudziłem się, że pomyliły Ci się daty i zafundowałeś nam przedwczesny żart primaaprilisowy :shock: . Jednak rzeczywistość jest mniej żartobliwa. Szkoda modelu- może jakiś Szwed go odeśle :roll: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 No niestety... życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Oblot modelu coraz bliżej. Waga z elektroniką zamknie się poniżej 4kg co da około 56g/ dcm2. Czyli nie tak źle. Po długich „bojach” z przygotowaniem folii do pokrycia efekt po oklejeniu poniżej. Zostało jeszcze parę detali do skończenia; atrapa silnika, obicie kabiny, zastrzały statecznika i olinowanie. Później montaż pampersa i w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Napisz jak robiłeś lozenge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Gdzieś w sieci znalazłem schemat lozenge w formacie dxf. Import do Corela i nadanie kolorów (CMYK) wg. wzorów umieszczonych na jednej ze stron które wcześniej podałeś (dokładniej w plikach tutaj ). Później powielenie do potrzebnego rozmiaru folii i naniesienie szachownicy. Jeśli potrzebujesz; gotowe pliki do dyspozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Ale chodziło mi czy lozenge naniesione na folię modelarską czy na papier japoński? W moim D.VIII naniosłem wzór własnie na papier japoński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Folię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 W takim razie techniczne sprawy tego wydarzenia interesowałby mnie ale jescze nie teraz. Może za niedługo zdecyduję sie na D.VII w skali 1/4 wtedy przydałyby się szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Żaden problem. W zasadzie niewiele jest do pisania. Największym problemem było ciągłe noszenie próbek różnych folii do f-my poligraficznej i tłumaczenie o co chodzi nim osiągnięto zadowalający efekt. Praktycznie wszystko można wydrukować o ile Panowie przy "drukarce" są chętni do współpracy. Jak chcesz zamieszczę foto już "zamalowanej" folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2008 Wow ,to jest pół makieta ?!! To aż się boje co będzie jak zaczniesz umieszczać opis z budowy w dziale makieta. :shock: Cudeńko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Super modelik :] !!! chce wykonać takiego ale nieco mniejszego 78 cm rozpiętości. Ciesze się, że ten samolot można wykonać z biało czerwona szachownica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Piękny! Właśnie taki ma być :-) A możesz zdradzić co to za folia? Nie było po nadrukowaniu wzoru problemów z prasowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Folia to standardowy biały oracover, inne się nie sprawdziły. Po rozgrzaniu farba robi się elastyczna i łatwo ją zetrzeć, trzeba więc obkurczać folię przenosząc żelazko. Gdy folia ostygnie farba odzyskuje swoje właściwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Sobotnie latanie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Dość szybki. Możesz zdradzić trochę szczegółów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Dość szybki. Powiedział bym że raczej nie (mam szybsze :wink: ). Film robi swoje. Możesz zdradzić trochę szczegółów? Pytasz o model? to tu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Piękny model i piękne lądowanie, jeszcze nie kiedy mam z tym problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eski Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Pięknie sobie radzisz z modelem. Bardzo ładny przemyślany lot, brak jakichkolwiek nieprzemyślanych ruchów. Kiedyś też tak będę potrafił. Pozdrawiam i czekam na te szybsze modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Piękne lądowanie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udało mi się scalić dwa tematy i teraz jest wg mnie, jak być powinno. W mojej także opinii, film nie oddaje rzeczywistej prędkości modelu, a ją pozornie zwiększa. Znam to z własnych doświadczeń latania i filmowania naszego Duka czy Bristola. Nie wiem też, dlaczego tak się dzieje. No i pytanie do Daniela? Jaki silnik wsadziłeś do swego Fokkera, bo jakoś tego nie zauważyłem? Moim zdaniem jest to jakieś 15 cm3 w OS lub ASP? Co do możliwości skorzystania z Twoich doświadczeń Danielu w malowaniu czy robieniu deski przyrządowej , zgłoszę się na pewno, wcześniej anonsując telefonicznie swą wizytę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.