Adampl Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Hej, próbuje podłączyć moją Turnigy 9x v2 pod komputer postępując zgodnie z tą instrukcją http://pfmrc.eu/index.php?/topic/28827-turnigy-9x-v2-instrukcja-uruchomienia-symulatora-win-7-64-bit/ niestety mam problem ponieważ nie mogę skalibrować ruchów w kontrolerze gier - nie wykrywa mi żadnych ruchów drążków. SmartPropoPlus i ppjoy działają poprawnie. Mój system operacyjny to: Windows 7 x64, aparaturę podłączałem do wejścia mikrofon i line-in przy każdym podłączeniu aparatura sama się włącza i nie muszę na niej przesuwać przycisku ON(z włączonym też nie działą). Sprawdziłem programem PPM Thermometer czy coś tam siedzi i ładnie pokazuje mi wychylenia drążków rozpoznając 8 kanałów. Niestety dalej nie mogę jej skalibrować. Jakieś pomysły? Musze zmienić ustawienia może na aparaturze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Jaki symulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 RC desk pilot, nie wiedziałem, że to ma znaczenie myślałem, że jak sam Windows nie wykrywa mi ruchów to wina jest gdzieś w ustawieniach ppjoy/smartpropoplus/kabel/ustawienia wejścia line in/mic. Moduł mam oczywiście wyciągnięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Nie możesz skalibrować pod windowsem? Jeśli masz zaznaczony w SPP aby był stworzony wirtualny kontroler pilnuj aby minimalizować program do zasobnika, bo przycisk DONE zamyka program. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Tak nie mogę skalibrować pod Windowsem nie wykrywa żadnych ruchów drążków. SPP zawsze mam z Hide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Przejrzałem chyba wszystkie posty z tego forum, instalowałem i odinstalowywałem wiele razy i dalej to samo. Kiedy wypuszczam syngał z Line-in mam stały sygnał, następnie przy ruchach drążków się zmienia. Czy aparatura musi być w jakiś sposób skonfigurowana? Bo ta moja to nówka sztuka ze sklepu. EDIT: dorzucam zrzuty z konfiguracji: PPJOY: SPP: Kontroler gier windows: PPM Audio: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Czy SPP instalowałeś w trybie generic, czy dla fms? parę ekranów Ja mam cos takiego a w samym rcdesk mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 SPP instalowałem w trybie Generic, wydaje mi się, że problem może być po stronie konfiguracji aparatury - czy to możliwe? Czyli np: mam złe ustawienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Od strony aparatury jedynie wybierasz czysty model, bez miksów, epo itp. Myślę,że tu leży bardziej problem w tym, ze masz windows7 i to w wersji 64bit. Ja mam XP32bit i Win732bit, na obu działa. Z tego co czytałem to jest spory problem aby to odpalić na 64bit i nie wiem czy komuś się udało na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 ok dzięki za info będę próbował dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Rozwiazaniem jest tez adapter usb, powalczylem trochę z konfiguracją przez karte dzw. I dalem sobie spokoj, do picasim i aerofly a tylko tym latam na kompie starczylo, i zadzialalo od pierwszego podejscia Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Który dokładnie masz, ten http://abc-rc.pl/Symulator-FMS-kompletny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomak Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Od strony aparatury jedynie wybierasz czysty model, bez miksów, epo itp. Myślę,że tu leży bardziej problem w tym, ze masz windows7 i to w wersji 64bit. Ja mam XP32bit i Win732bit, na obu działa. Z tego co czytałem to jest spory problem aby to odpalić na 64bit i nie wiem czy komuś się udało na 100% Robert, ja mam 64bit i mi działa bez problemu. Nic si e nie odzywam ponieważ zrobiłem to po prostu według instrukcji i chodziło na BMI oraz FMS. Na początku miałem problemy z dyndającymi drążkami, ale problem był jedynie w kablu - stereo zamiast mono. Teraz lux bajera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Ja używam stereo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 a w samym rcdesk mam Jakimś cudem udało mi się podłączyć aparaturę i działa - nie wiem dokładnie jak to się stało... będę próbował to powtórzyć - wydaje mi się, że kolejność ustawiania w SPP i uruchomienia aparatury..... Ale do rzeczy, w aparaturze mam 4 typy drążków - ustawiając którykolwiek zawsze widzę w głównym oknie 2 - czemu tak? robertus z takimi ustawieniami jak mi pokazałeś lotki mam na gazie itp.. wszystko jest pomieszane jak to mogę pozmieniać? skąd wiem co jest podpięte pod który kanał- pewnie w aparaturze to jest? Dodatkowo nie mogę dodać gazu po woli, tylko albo są full obroty albo wyłączony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 20 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Udało się, wyłączamy mikrofon w panelu sterowania, podłączamy jacka pod line-in uruchamiamy SSP i tu najważniejsze nie zaznaczamy: Enable audio input selection - ma być tak jak na screenie poniżej: potem kalibrujemy odpowiednie kanały w symulatorze a potem w kontrolerze gier. P.S już wiem, że pierwszy model roztrzaskam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Oj tam. Dobrze, że się udało. Trenuj a bedzie dobrze, zwróć uwagę, że jak lecisz na siebie to jakby inaczej się steruje. Wyobraź sobie, że siedzisz w samolocie to pomaga ustalic w którą stronę przechylić wajchę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Od strony aparatury jedynie wybierasz czysty model, bez miksów, epo itp. Myślę,że tu leży bardziej problem w tym, ze masz windows7 i to w wersji 64bit. Ja mam XP32bit i Win732bit, na obu działa. Z tego co czytałem to jest spory problem aby to odpalić na 64bit i nie wiem czy komuś się udało na 100% A możesz podesłać instalki jakie zastosowałeś na Win7 32bit? Ja próbowałem zainstalować ppjoy dla wersji 64, która jest na forum ale nie poszło :/ Znalazłem jakąś inną wersję w sieci i ją zainstalowałem, ale nie mogę zmapować żadnego joy'a :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Korzystałem z tej strony http://www.smartprop...56/Default.aspx http://www.smartpropoplus.com/dnn/SetUp/InstallationGeneric/Installing/tabid/112/Default.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Korzystałem z tej strony http://www.smartprop...56/Default.aspx http://www.smartprop...12/Default.aspx hm...próbowałem na Win7 32bit 3 razy i po każdej instalacji zgodnie z instrukcją nie mogę z mappować joy'a bo dostaję komunikat przez co nie mogę przejść do kolejnego kroku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi