andrzej-ko Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Witam, Mam dylemat chciałbym zasić 4 serwa, MG-16R x 2, go-17MG x1, HS-225BB bezpośrednio z pakietu LiFe odbiornik mam wysoko napięciowy FR-SKY V8FR-II. Czy możecie mi podpowiedzieć czy serwa wytrzymają napięcie pakietu LiFe 7,2V czy muszę zastosować jakiś stabilizator napięcia ? Teraz tak sobie myśle, niby serwo może pracować z czterema celami NiMh (4,8V) które w pełnie naladowane dają 6,0V i pięcioma (6,0V) które w pełni naladowane dadzą 7,5V ale czy dobrze myślę? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Znam kilka osób które zasilają bezpośrednio z Life odbiornik i nie wynikają z tego tytułu żadne problemy. To coraz bardziej popularne żródło zasilania, o niebo lepsze od lipoli pod względem bezpieczeństwa,ładowania i trwałości . Charakterystyczne jest to iż trzymają do końca napięcie i przy końcu nagle krzywa spada -trzeba pamiętać. Oczywiście możesz na początku zwrócić szczególną uwagę na serwa,zrobić kilkuminutowe testy na ziemi -szałowe one nie są ale powinny pracować ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Po pierwsze LiFe to nie 7,2 tylko 6,6V zaraz po naładowaniu. Może mylisz z LiPo 2s bo ten pakiet ma 7,4V. Chwilę po naładowaniu pakiet ma już 6,3-6,0. Zasilam zwykły odbiornik (nie wysoko napięciowy) bezpośrednio z pakietu LiFe 2300 mAh. Latałem i nic się nie stało. Zasilałem z niego 4 serwa. LiFe 2s http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=183_313&products_id=10266 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Kurczę rzeczywiście nie zauważyłem że ładowarka ACCUCELL 6 dobija pakiet do 3,6V na cele i przerywa ładowanie a dosłownie po paru minutach jest 3,3V na celkę. To mnie zmyliło. W takim razie odbiorniczek i serwa zasilać będę pakietem LiFe bez zbędnego stabilizatora pomijając jeden element który mógłby nawalić Nawiasem mówiąc całe to ustrojstwo ma, będzie latać w spalinowym combacie (ił-2) Dzięki wielkie za szybką odpowiedź i rozwianie nie potrzebnych wątpliwości. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Ja też zasilam bezpośrednio z 2 cel LiFe i jest wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baziu123 Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Tak samo jak kolega wyżej i odpukać nić się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zasilam zwykły odbiornik (nie wysoko napięciowy) bezpośrednio z pakietu LiFe 2300 mAh. Konrad, lutujesz kable akumulatora (co najmniej 14 AWG) bezpośrednio do kabli, dużo mniejszej średnicy kończących się wtyczką JR lub Futaba, czy poprzez jakąś zmyślą przejściówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi