pengo Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Witam! Chciałbym się zabrać za budowę P-47 z silnikiem benzynowym. Szukam planów, znalazłem kilka ale jakoś żadne do końca mi nie pasują i tutaj prośba do was! Jeśli macie jakieś plany podsyłajcie na maila marcin.grzmil@gmail.com pewnie część się będzie powtarzać ale może znajdę takie, które będą w sam raz jeżeli znacie jakieś ciekawe płatne to chętnie rozważę zakup takich. Wstępne założenia to rozpiętość skrzydeł między 1,6m a 2m o tym zadecyduje silnik Malowanie takie jakie miał Gabryszewski
pengo Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Opublikowano 2 Maja 2014 Postanowiłem odświerzyć temat Model będzie miał rozpiętość 1660mm Kadłub już narysowany w krzywych jednak nie wiem jaki profil skrzydeł zastosować co plany to inny profil, może bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzą mi jakiego użyć Samolot będzie napędzany benzynką 30cm
Marcin K. Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Jak chcesz w to wsadzić tak dużą benzynę to powieksz model do 2m rozpietosci...
Rekomendowane odpowiedzi