szymon_ Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Powitałem nowy rok. Klapy na swoim miejsu już razem z serwem. Udało mi się wykombinowac mechanizm łączący wszyskie klapy, poruszane serwem, które będzie schowane pod głównym wlotem powietrza. Więc nic nie będzie widać. Na razie może to nie wygląda ładnie, ale to jeszcze stan surowy. Zapewniam, że efekt końcowy będzie akceptowalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Możesz załączyć jakieś zdjęcie ze zbliżeniem na ten mechanizm napędu klap? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Z czego są klapy, balsa? Jak gruba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Przez całą długość idzie wygięty pręt do którego przyklejone są zawiasy i na których osadzone są klapy. Dodatkowo do usztywnienia jest kawałęk pręta węgowego. Wszystkie klapy są ze sobą połączone i wystarcza tylko jedno serwo. Jeszcze muszę popracować nad ich wyglądem bo piękne to jeszcze nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Klapy z twardej balsy 2mm https://vimeo.com/83239956 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Na spływie przyklej malutkie magnesiki, pomogą utrzymać klapy w pozycji zamkniętej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Myślałem o tym, na pewno spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 co słychać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi