MKK Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam! Zastanawiam sie czy kupic ten model http://abc-rc.pl/p/3/2809/model-pzl-101-gawron-1200mm-epp-morlock-dla-poczatkujacych-samoloty-i-szybowce.html Mial go ktos w łapkach? Czy nada sie na trenerka? Czy moze lepiej kupic http://abc-rc.pl/p/3/1439/model-falcon-epp-morlock--dla-poczatkujacych-samoloty-i-szybowce.html Z gory dziekuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Ja bym bral Gawrona. Ale nigdy nie miałem w rękach żadnego z tych 2 modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Też bym wybrał gawrona, jest większy i stabilniejszy w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Falcon łatwiejszy do złożenia, jak się czujesz w majsterkowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jeśli budujesz pierwszy model w życiu to Falcon. Jak chcesz makiete to polecam AN-2 tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ado69 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Witam Tak się złożyło, że zakupiłem sobie ten samolocik jako modelik na jesienne wieczory będzie jak znalazł. Instrukcja jest krok po kroku na CD i nie sposób się zgubić ,trochę trzeba podpiłowac albo podciąć . Generalnie prosty i przyjemny w budowie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKK Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Majsterkuje od wieku hhmm 7 lat Ale bylby to moj pierwszy kupny model, zdecyduje sie chyba na falcona. Tylko zawsze nie wiem jak zrobic zawiasy, uhu por, tasma, moze jakies plastikowe z abc rc? Mam tez dwa silniki emax 2812 i C2836/06 SilverBlue, chcialbym zastosowac silver blue z smiglem 9x5 czy nie bedzie za mocny ew. za slaby :? I czy do falcona robic podwozie, jesli tak to z jakmi kołami 70mm moga byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Najtańsze to te z dyskietki lub butelki po napoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ado69 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Producent Gawrona przewidział zawiasy z włókna szklanego[maty szklanej]. To jest najprostsze i najtańsze rozwiązanie.Nacinasz EPP na sterach wsuwasz matę szklaną, ustawiasz, sprawdzasz kilka razy zalewasz klejem CA i zawiasy gotowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jeżeli już to z poliestru a nie włókna szklanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 A co do silnika to ten emax cf2812 będzie wystarczający do Falcona, ze śmigłem 7x4, lub nawet sześciocalowym SF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi