nazar1703 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Model poskładany oklejony wyważony. Dzięki radom od Marka wychył sterów wysokości i lotki zostały zmienione . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Dzisiaj ostro nie baluj,bo jutro będzie kretowisko Na początku zawsze popełniałem ten sam błąd i dawałem maksymalne wręcz wychyły przez co model jest zbyt nerwowy,reszta wydaję się ok.Więc jutro na lotnisku wszystko się okaże.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Aby pogoda dopisała i model ładnie poleciał a ja przeszyłem prawie w abstynencje.Pewnie już w tym roku nie będzie wiele okazji do potrenowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Na pewno Andrzeju będą takie dni, nawet w zimie fajnie się lata i ląduję w śniegu , oczywiście aby nie było tęgiego mrozu, bo łapki marzną a pakiety długo nie wytrzymują. Powodzenia w ponownym oblocie, trening czyni mistrza, jak pisał Marek, delikatnie z drągami i delikatnie z "gazem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Dzisiaj jak się plany nie zmienią to Marek pomoże mi w oblocie Będzie się od kogo uczyć a na początku takie rady to skarb jak się wcześniej nie miało odczynienia z lataniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Gratuluje! Ja uczyłem się sam, korzystając z informacji zawartych w sieci.. A loty to próby i błędy.. Dasz rade! EG to wdzięczny model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Niestety warunki pogodowe nie dały szans na próby.Wiec trzeba czekać.Jak znajdę chwile puszcze parę razy z reki bez napędu aby sprawdzić wyważenie i ustawienie wychyłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Pogoda jeszcze gorsza niż tydzień temu więc chyba poczekamy na spokojniejszy dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jak tam Andrzej model caly? Chyba trzeba się zgrać, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Jak tam Andrzej model caly? Chyba trzeba się zgrać, Model cały cierpliwie czekam może uda nam się oblatać na ten weekend jak pogoda dopisze i czas pozwoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 W niedziele jak najbardziej.Jak coś to dzwoń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Andrzej się nie chwali,ale model oblatany chodz S.C. przez producenta nadaję się tylko do termiki.Bo przy większym wietrze jak dzisiaj strasznie pąpuje. Przesuniemy S.C. do przodu i powinna być malina..Generalnie mam wrażenie ,ze to model na spokojne dni..Ale do nauki bardzo dobry.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Miałem pisać ale był jakiś problem z forum później wyjazd na święta Model fajnie latał nie mogę się doczekać ładnej pogody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Sprawdzałeś o ile przesunelismy sc tą baterią? wychyly zmieniłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Wychyły zmieniłem jest tylko mały problem z lotkami Jedna lotka była wcześniej odcięta i teraz chodzi luźniej a oryginalna ciężej i jest różnica wychyłach będę musiał odciąć i zrobi tak jak pierwszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Witaj Andrzeju a ten EG to od Multiplexa masz? Bo ja tez takiego mam:D:D:D A SC jakie masz? Ile od krawedzi natarcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ma ktoś tu jeszcze EG?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ja a co? Sc? Wychodziłem że standardowego 1/3 cieciwy od natarcia, a cały czas ustawiam pod siebie i warunki w jakich latam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 EG to tu Maja wszyscy na mysli od Multiplexa?? Chce ustawic sc. Ale niewiem jak prawidlowo powinien sie zachowywac w locie jakie opadnie predkosc szybowania? Ile wazy twoj do lotu? PS.Mam Problem z pisaniem tu.musze bardzo powoli pisac bo literki Gina lub musze dana litere pare razy nacisnac.Tez tak macie?? Z Tel. pisze szyko bez problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 W instrukcji dość dokładnie jest powiedziane gdzie powinien być SC. Instrukcja strona 30 rysunek 30. Jak byk stoi 70mm. Co do ciężaru to nie ma on żadnego znaczenia przy SC. Czy będzie ważył 1kg czy 2kg SC musi być zawsze w tym samym miejscu. W locie EG Pro powinien zachowywać się przewidywalnie, czyli po wyciągnięciu model na wysokość i ustabilizowaniu lotu model powinien lecieć prosto. Opadanie zależy od kilku czynników. Jeden to waga dwa od ustawienie modelu. A po co ci znać prędkość modelu. Czy robi Ci różnicę gdy: model leci, leci szybko, leci bardzo szybko. Jeśli jesteś mało doświadczonym pilotem to czym wolniej tym lepiej. Sprecyzuj dokładnie o co Ci chodzi bo tu nikt nie jest wróżką. PS.Mam Problem z pisaniem tu.musze bardzo powoli pisac bo literki Gina lub musze dana litere pare razy nacisnac.Tez tak macie?? Z Tel. pisze szyko bez problemow Przeskanuj sobie kompa na wirusy a przede wszystkim na trojany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi