Printer Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Jaki zaprogramować "kąt wyprzedzenia" w reglu? Skąd wiedzieć które ustawienie będzie dobre? Mam regulator TP ESC 18 i cztery opcje w programowaniu, na oko, na każdej silnik chodzi dobrze... Może ktoś ma wiedzę...
n6210 Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Czym mnie "polowy" silnik tym mniejszy kąt wyprzedzenia. Często starcza ustawienie timingu na auto. zwykle 2-4 polowe silniki ustawie sie na soft (ok 7st) 6 i wiecej polowe na mid lub ok 15 st 20 i więcej stopni ustawia się dla silników 6 i więcej polowych gdy chcemy uzyskać duży moment obrotowy ale trzeba tego używać z rozwagą gdyż zwiększa pobór prądu (+nagrzewanie się regulatora i silnika) przez co zmniejsza się czas lotu. W samolotach chyba się nie stosuje tego ustawienia - w helikopterach czasami tak gdy np. chcemy kręcić ostre 3D i potrzebujemy wtedy bardzo dużego momentu.
mammuth Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Aby cos doradzic musisz podac najpierw ilu polowy masz silnik Zasada jest taka - wiecej polowy - wyzszy timing. Jak nie ma problemu z praca (pod obciazeniem) to ja bym ustawil najwyzszy - zwiekszy to moc silnika - oczywiscie kosztem szybszego wyczerpania baterii. Edit - ale mi czasu zajela odpowiedz W samolotach chyba się nie stosuje tego ustawienia Czasami trzeba - znajomemu na autotimingu silnik sie "przycinal" - meczyl sie kilka dni wymieniajac baterie i smigla ,a pomogla dopiero zmiana timingu...
Printer Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Aha. Dzięki. Mam silnik na 3 ogniwa li pol - taki zwykły, firmy E-max.
instruktor Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Cornel, ja przy swoich samoróbkach zawsze latałem na timingu fabrycznym
n6210 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 No to ja dodam tylko, że aby łatwiej było zidentyfikować to: - 2 i 4 polowce to zwykle in-runnery, - 6 i więcej polowce to outrunnery. Jak napisałem - zwykle - bo są np 6 polowe inrunnery ale to raczej rzadkość. In-runnery sa zwykle długie (smukłe) jak w moim B-2, out-runnery to popularne "dzwonki" czyli silniki przypominające bardziej dysk/krążek i inne temu podobne "kwadraciaki"
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.