dyra63 Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Zbiorniki o których pisałem w styczniu - gotowe. Przy okazji okazało się że fotka z pudełka z modelu plastykowego tak cenionej firmy jak Hosegawa i cały zestaw jest trochę radosną ich twórczością.Najprawdopodobniej nie było wersji wyposażonej w takie zbiorniki pod skrzydłami .Te zbiorniki są z wersji 52c (gdzie, były mocowane pojedynczo pod kadłubem) i mają ponad 300 l każdy . W wersjach takich jak moja były mocowane bądź pojedyncze podkadłubowe około 300 l a pod skrzydłami dwie bomby 60 kg lub tak jak teraz będzie w moim Reisenie pod kadłubem 1x250kg bomba oraz dwa zbiorniki 150-200 l pod skrzydłami na zaczepach( bez pylonów) przystosowanych prawdopodobnie od Ki-61.Nadmienię również że zbiorniki były wykonane z drewna pokryte matą ,sklejką bambusową i były jednorazówkami . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 A ja cały czas zastanawiam się, dlaczego ta relacja jest w półmakietach ? ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Arku jest ,gdzie jest ale powoli się zmierza do tabliczki z napisem "The end" .Prawie wyczerpałem możliwości rozbudowy modelu powoli kończy się chyba już chyba cierpliwość kolegów śledzących ten wątek - bo ile można ciągnąć temat a widoków na moje wymarzone Saito na razie nie widać.Wybieram się jeszcze w tym roku z Zerem na Bobrowniki ,mam nadzieję posłuchać Saito w Zerze kolegi i spotkać "starych znajomych" ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombowiec123 Opublikowano 26 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Jak tam prace nad modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 26 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia Cześć. W zasadzie nie zmieniło się nic, model dalej bez silnika i w najbliższym czasie nic się raczej w tym temacie nie zmieni .Raz w roku podłączam zasilanie ,nabijam powietrze do układu otwierania podwozia i smaruję mechanizm żeby posprawdzać czy wszystko działa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi