Adas Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Marku, za chwilkę już piszę Ci priva;). A poniżej fotka ukazująca co udało się zrobić 3 dzień po pracy tak po 2-3 godziny, zostało wkleić zastrzały, delikatne poprawki i w górę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Pięknie, sam nie mogę się doczekać aż złożę swojego... Czy to emax 39gramowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Z tego RWD-13 można zrobić coś takiego: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Pięknie, sam nie mogę się doczekać aż złożę swojego... Czy to emax 39gramowy? Hej, tak to Emax CF2822 170 watt 1200kv, http://www.headsuphobby.com/Emax-CF2822-1300kv-Outrunner-Brushless-Motor-E-510.htm Ja mam śmigło 8x6, więc przy pakiecie 2 S pobierze maksymalnie 8-9 Amperków, jutro oblot RWDziaka. Powiem tak, silnik z deka za duży, jak na niego ale taki miałem, dodatkowo miałem wolny nowy regulator Redox 30A, i taki też dałem ( nie potrzebna waga, no cuż), a pakiet to dziś przyszedł, Redox 2S 7.4V 700mah 20C - waga 37gram. Ogólnie mój Rwdziak do lotu z pakietem waży sporo bo aż 337gram. Dając mniejszy silnik i regiel 12-15A spokojnie można 30 gram zdjąć. Jutro oblot i postaram się opisać moją budowę jak i pokazać fotki jak aktualnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Pół roku po zakupie nareszcie czas pozwolił na budowę RWD, wprowadziłem 2 drobne usprawnienia *1: jedno serwo 3,7g na każdą lotkę połączone kablem Y własnej roboty *2: przegroda z podkładu pod panele 6mm, która zapobiega zablokowaniu serw przez odbiornik regulator i kable w kabinie Zostało mi jeszcze zamontowanie zastrzałów i... oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 RWD-13 nie ma łatwego żywota. Lata non-stop. No chyba, że pada deszcz albo śnieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 A w czym przeszkadza deszcz i śnieg? A i jeszcze ten materiał do budowy to epp? Interesuje mnie gdzie można tanio nabyć??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 A w czym przeszkadza deszcz i śnieg? W tym, że radio moknie i przy takiej konstrukcji jak ta silnik też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Czyli modelik na słoneczny dzień i bez wiaterku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Dokładnie szkoda mi radia, żeby nie mokło. Ten model nadaje się na każde warunki. Całkiem dobrze lata i przy silnym wietrze. Ja nie patrzę czy wieje czy nie, idę latać i latam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Dokładnie szkoda mi radia, żeby nie mokło. Ten model nadaje się na każde warunki. Całkiem dobrze lata i przy silnym wietrze. Ja nie patrzę czy wieje czy nie, idę latać i latam. To niezły musi być ten model... A materiał do budowy skąd? Chodzi mi o epp, co tak ładnie się wygina i ma biały kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 To niezły musi być ten model... A materiał do budowy skąd? Chodzi mi o epp, co tak ładnie się wygina i ma biały kolor. Uprzejmie proponuję abyś zerknął na pierwszą stronę tego tematu i poznał Konstruktora Marka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Uprzejmie proponuję abyś zerknął na pierwszą stronę tego tematu i poznał Konstruktora Marka. Spoko... jak tylko znajdę czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Tego życzę. Nie zmarnuj danej Ci szansy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi