kylorc Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ja zaklepuje jedną sztukę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 dzisiaj odebrałem pierwsze drukowane arkusze wygląda to suuper! kilka danych nt modelu: Rozpiętość : 1000mm Długość : 670mm waga do lotu : 260gram akumulator : LiPol 500mAh/2s Silnik : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=75202205C 1400KV śmigło : 7x6 bateria w nosie: Biała wersja: a tak prezentują sie wydruki: zmontuje ktoś wersję sanitarną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Dostęp do akumulatora jest po prostu genialny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil9912 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ładny, przemyślany model. I to lądowanie... Tą wersję sanitarną chce Pan dać komuś do testów, czy już przeznaczona na sprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 sanitarka - jako pre- zestaw testowy jeszce dostępna koszt 110 PLN z przesyłką w razie czego pisz na moj e-mail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 udało mi się wczoraj zacząć montaż wersji "turystycznej": klatka podwozia: rdzeń kadłuba z wklejonymi elementami sklejkowymi: tutaj skrócę (więcej zdjęć z montażu bedzie dostępna w fotolbumie) tak wygląda zmontowany wstępnie kadłub: nie mogłem oprzeć się pokusie i przymierzyłem usterzenie: a nim poszedłem spać... zaimprowizowałem wersję RWD-tki ze złożonymi do hangarowania skrzydłami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Piękny!!! Mam pytanie: W jaki sposób będzie rozwiązany dostęp do gratów w środku (regiel, odbiornik)? Pytam, bo jestem mocno nakręcony na ten model, a musiałbym (przynajmniej na początku) przekładać w te i nazad odbiornik z Pionieera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 cała eletronika pakowana jest do środka od strony akumulatora:) możesz też wyzłobić komorę pod odbiornik pod akumulatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 wczoraj miałem wolną godzinkę więc podciągnąłem prace przy kadłubie i usterzeniu na sterze wysokości dobrze jest wykonać wzmocnienia "zawiasów" przy pomocy NIEWIELKIEJ ilości kleju na gorąco, wtartej patyczkiem w zawias: oba usterzenia już osadzone na miejscu: specjalny kształt rdzenia umożliwia osadzenie w otworach serw a wystający fragment stanowi bazę do umocowania bowdenów: po nakłuciu poszycia drutem stalowym, wprowadziłem koszulki bowdenów na ich miejsce: następnie zamknąłem poszycie kadłuba od góry: na koniec kadłub dostał tylną płozę: jak do tej pory prace zamknęły się w ok 2,5 godzinie cały model myślę że spokojnie można zmontować w jedno popołudnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Coraz bardziej mi się podoba I świetny, obszerny fotoalbum, który może za instrukcję robić. Jaka jest przewidywana cena i od kiedy można zamawiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 na razie cena robocza to 150 PLN +10 PLN przesyłka z tej partii mam jeszcze jedną sztukę rumunska i 3 aeroklubowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tydzień temu listonosz przyniósł paczke z RWD13 Marka. Jak wszystkie modele Marka, wszystko jest profesjonalnie wykończone, i po za sklejeniem tych puzli to w sumie nic nie trzeba więcej robić. Wszystko ładnie pasuje do siebie. Pare zdjęć ze składanie, troche to wolno idzie, ale to wszystko przez gips na prawej ręce, więc składam tylko lewą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Interesuje mnie, jak będzie rozwiązany napęd lotek. Rozumiem, że z tych elementów z EPP (które widać na pierwszym zdjęciu poniżej sklejkowych) będzie podstawa serwa lotek/ wzmocnienie centropłata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 W jakim celu tak naciąłeś statecznik pionowy, będziesz tam wklejał wzmocnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Takie nacięcie w natarciu w kształcie V robi się, aby je później skleić. Ładniej to wygląda i natarcie też jest w kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Wziąłem się i ja za trzynastkę od Marka. To mój pierwszy depronowiec, więc podchodziłem jak pies do jeża Zawartość kartonu: Wycięcie elementów zajmuje kilka minut: Błąd projektowy, wymaga minimalnej poprawki: Podwozie jest wygięte, ale warto podprostować do idealnego kształtu: Montaż podwozia rozwiązany świetnie, mocowanie wykonujemy sklejając 3 elementy ze sklejki i drutem podwozia w środku: Po dwudziestu minutach kadłub prawie gotowy: Z podwoziem przychodzą tylko kółka, więc wykonałem takie mocowanie koła, wykorzystując plasterki kleju termotopliwego i nakrętki M3. Plasterki wklejone na CA : W zestawie przychodzi wręga silnikowa gotowa do wklejenia. Ponieważ miałem silnik z mocowaniem za wręgą, więc dorobiłem drugą wręgę i wykonałem klatkę na silnik z prętów węglowych fi2mm. Przy okazji zrobiłem skłon i wykłon. Silnik wklejony, wzmocnienia w skrzydłach wklejone i tężeją, cdn po kolacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Do mocowania kółek możesz użyć elementów z kostki elektrycznej. PS. Aaa to jest EPP, "depron" to masz np pod panelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Help! Gdzie powinien być SC w tym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 S.C. 1/4 długości cięciwy licząc od natracia skrzydla robiąc domek szkoda ze nie odwróciłes wręgi do góry nogami -powstała by od razu półka na akumulator wielki coś ten silnik... - będzie rakieta a nei RWD Twoja sztuka - to jeszce nei wyróbseryjny -stąd drobne niedociągnięcia i nie wycięte elementy w zestawie będa już powycinane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Pod serwa dałem dodatkowe kawałki sklejki 3mm. Za cienki drut dałem do sterowania lotkami. Skręca się wzdłuż osi i lotki wychylają się tylko +/- 5 mm. W poniedziałek kupie grubszy i chyba wymienię. Szczegóły sterowania SK i SW: Na natarcie dokleiłem profil balsowy zamiast wzmocnienia z płaskownika węglowego. Taki akurat miałem wolny. Jutro będę podpinał elektrykę. I dwa pytania: 1. Zastrzały podwozia są obowiązkowe? Tak jak jest bez nich sprawia wrażenie wystarczająco mocnego. 2. Skrzydła na końcu wkleja się na śmierć na zawsze? I nie ma inspekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi