Adas Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Marku, za chwilkę już piszę Ci priva;). A poniżej fotka ukazująca co udało się zrobić 3 dzień po pracy tak po 2-3 godziny, zostało wkleić zastrzały, delikatne poprawki i w górę .
Mozart Opublikowano 5 Maja 2015 Opublikowano 5 Maja 2015 Pięknie, sam nie mogę się doczekać aż złożę swojego... Czy to emax 39gramowy?
Adas Opublikowano 8 Maja 2015 Opublikowano 8 Maja 2015 Pięknie, sam nie mogę się doczekać aż złożę swojego... Czy to emax 39gramowy? Hej, tak to Emax CF2822 170 watt 1200kv, http://www.headsuphobby.com/Emax-CF2822-1300kv-Outrunner-Brushless-Motor-E-510.htm Ja mam śmigło 8x6, więc przy pakiecie 2 S pobierze maksymalnie 8-9 Amperków, jutro oblot RWDziaka. Powiem tak, silnik z deka za duży, jak na niego ale taki miałem, dodatkowo miałem wolny nowy regulator Redox 30A, i taki też dałem ( nie potrzebna waga, no cuż), a pakiet to dziś przyszedł, Redox 2S 7.4V 700mah 20C - waga 37gram. Ogólnie mój Rwdziak do lotu z pakietem waży sporo bo aż 337gram. Dając mniejszy silnik i regiel 12-15A spokojnie można 30 gram zdjąć. Jutro oblot i postaram się opisać moją budowę jak i pokazać fotki jak aktualnie wygląda.
Mozart Opublikowano 21 Czerwca 2015 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Pół roku po zakupie nareszcie czas pozwolił na budowę RWD, wprowadziłem 2 drobne usprawnienia *1: jedno serwo 3,7g na każdą lotkę połączone kablem Y własnej roboty *2: przegroda z podkładu pod panele 6mm, która zapobiega zablokowaniu serw przez odbiornik regulator i kable w kabinie Zostało mi jeszcze zamontowanie zastrzałów i... oblot
kylorc Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 RWD-13 nie ma łatwego żywota. Lata non-stop. No chyba, że pada deszcz albo śnieg.
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 A w czym przeszkadza deszcz i śnieg? A i jeszcze ten materiał do budowy to epp? Interesuje mnie gdzie można tanio nabyć???
kossimon Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 A w czym przeszkadza deszcz i śnieg? W tym, że radio moknie i przy takiej konstrukcji jak ta silnik też.
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Czyli modelik na słoneczny dzień i bez wiaterku
kylorc Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Dokładnie szkoda mi radia, żeby nie mokło. Ten model nadaje się na każde warunki. Całkiem dobrze lata i przy silnym wietrze. Ja nie patrzę czy wieje czy nie, idę latać i latam.
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Dokładnie szkoda mi radia, żeby nie mokło. Ten model nadaje się na każde warunki. Całkiem dobrze lata i przy silnym wietrze. Ja nie patrzę czy wieje czy nie, idę latać i latam. To niezły musi być ten model... A materiał do budowy skąd? Chodzi mi o epp, co tak ładnie się wygina i ma biały kolor.
stema Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 To niezły musi być ten model... A materiał do budowy skąd? Chodzi mi o epp, co tak ładnie się wygina i ma biały kolor. Uprzejmie proponuję abyś zerknął na pierwszą stronę tego tematu i poznał Konstruktora Marka. 1
Atomizer Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 Uprzejmie proponuję abyś zerknął na pierwszą stronę tego tematu i poznał Konstruktora Marka. Spoko... jak tylko znajdę czas.
stema Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Tego życzę. Nie zmarnuj danej Ci szansy. 1
Rekomendowane odpowiedzi