Skocz do zawartości

E-Sky 0500 i 0505, czym się różnią?

Andych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, byłem w zaprzyjaźnionym sklepie komputerowym i zgadaliśmy się na temat oferty modelarskiej w hurtowniach komputerowych. Tak się składa, że zacząłem składać Wilgę2000 więc będę potrzebował małych serw, w wątku o wildze pisali niektórzy że używają właśnie tych serw, więc zamówiłem 4 szt. EK2-0500 za całe 14 zł. sztuka. :rotfl:

Jak odbierałem serwa to jeszcze raz zerknęliśmy w ofertę i widzę że są tam niemal identyczne serwa, opisane jako do modeli samochodów EK2-0505 za cenę dwukrotnie większą. Nie wytrzymałem i zamówiłem jedno, aby się przyjrzeć, dziś odebrałem i nie widzę różnicy, a na dodatek EK2-0500 maja w komplecie 3 rodzaje dźwigienek i 2 śrubki do nich, a te EK2-0505 dwukrotnie droższe są golcami bez żadnego wyposażenia.

:?:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chodzi o działanie w Wildze to dużo wody jeszcze w Nogacie upłynie zanim będę mógł to zrobić, budowa na razie utknęła z braku czasu.

Natomiast wczoraj odebrałem odbiornik i testowałem go właśnie na tych serwach, poprzednio robiłem to tylko prostym testerem, więc nie mogłem ocenić w 100%.

Serwa generalnie odpowiadają opisowi producenta, waga nie jest zaniżana jak w przypadku TowerPro (SG51R, SG91R) cz HXT (500, 900), ale są odrobinę od nich wolniejsze (szczególnie SG51 i 500), wczoraj również odebrałem miedzy innymi serwa E-flite EFLR60 i co ciekawe podłączone równocześnie pracują identycznie jak E-Sky, są tylko odrobinę mniejsze i lżejsze, ale kosztowały 7,15₤. Trudno mi ocenić, jaka w tym wszystkim jest zasługa mojego radia, ale wszystkie serwa, jakie podłączałem działały mi bez zarzutu, jedyne które czasami wydają jakieś piski w czasie pracy to są DS821 dodawane przez producenta do nadajnika. Nie mam wielkiego porównania w wyposażeniu modelarskim, ale miałem przyjemność oglądać Wilgę właśnie, z E-sky i jakimś radiem 4 kanałowym, moja reakcja po podłączeniu wszystkiego była: „Boże, co tu się dzieje!”. Kultura pracy nie da się porównywać, w tych 2 przypadkach, ja to mam luksus.

Opublikowano

Tzn ze te e sky mialy klopoty z dzialaniem??Zastanawiam sie nad serwami do wilgi typu mikro i jestem w rosterce nie wiem co wybrac w miare taniego

Opublikowano

Nie serwa były OK., ja sam najprawdopodobniej właśnie te włożę do wilgi.

W opisywanej Wildze też później było wszystko normalnie, tragiczne zachowanie występowało tylko po podłączeniu zasilania i włączeniu nadajnika, ale to chyba była przypadłość właśnie zastosowanego odbiornika i nadajnika.

Opublikowano

właśnie dzisiaj do mnie dotarły, jestem pod ogromnym wrażeniem, sprawdziłem kilka i 0 luzów! :shock: jeszcze na nich nie latałem, ale myślę że będzie wszystko ok :)

Opublikowano

Normalne zjawisko, jak jest coś tak tanie to wydaje się, że nie może być dobre i odruchowo spoglądamy na coś porównywalnego z naszymi cenami. U nas takie serwa są po 20 – 22zł. co też nie jest zabójczą kwotą, ale w wielokrotności x4 daje już wymierne korzyści, ja dla pewności wziąłem dodatkowe zębatki, raptem 2,50. :shock:

Mam tych i 500 8szt. i jak kolega nie stwierdzam żadnych usterek, czy niewłaściwego funkcjonowania.

Opublikowano

Ciekawe jak beda sie sprawowaly w mojej wildze pod spalinke.Wiadomo model bedzie mial drgania.Aha moj kumpel wymyslil dobry patent.Przed zalozeniem serwa dajemy na tryby smar teflonowy,zwieksza to znacznie zywotnosc serwa.Juz sprawdzone.

• 4 tygodnie później...
Gość slawekmod
Opublikowano

Mam trzy te serwa (EK2-0500)i centrują się bez problemu.

Opublikowano

EK- 500 chodza bez problemu, sa w miare szybkie, luzow raczej nie maja, jedyna wada ktorej nie maja HXT to fakt ze przy krecie czesto przy nih zrywaja sie tryby, przynajmniej mnie. Z czego by wynikalo ze HXT sa trwalsze, i cos wtym musi byc, bo E-Skaye zarznalem 3, a hxt jeszcze zadnego.

Baxter

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.