Callab Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 bynajmniej osoby te były zadowolone z tego co widziały "bynajmniej" (jest to zaprzeczenie, jakby ktoś miał problemy z językiem polskim) czyli, że nie były zadowolne, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Masz poprawione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Dziękuję :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Hyper z AH też jest ciekawy. Zaraz będzie tyle propozycje, że nie będe wiedział co wybrać Ale twoje Zuni też nieźle wymiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Malinn, na marginesie tematu, Twoje latanie Zuni na zboczu: SUPER. Pzdr - A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 A może zamiast wydawac 500zł to kup rurke weglową reszte kadłuba wystrugaj z balsy, do tego zamów rdzenie styro obklej balsą , stateczniki i zmieścisz sie spokojnie w 140zł .Wiadomo będzie troche roboty ale przynajmniej zaoszczędzisz i dowiesz się czy podoba Ci sie latanie na zboczu. Na pewno znajdzie się tutaj kilku modelarzy którzy chętnie pomogą doradzą przy budowie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Myslałem już nad tym rdzenie ostatnio wycinałem z Marcinem i wyszły całekiem przyzwoicie. Profil SB96V Ale jakoś ostatnio nie mam zbyt czasu na modelowanie, dlatego chcę kupić. Chyba że coś się zmieni to wdedy jeszcze się zastanowie nad zrobieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 a tutaj ja sobie latam Zuni na górce która ma jakieś 10m wysokości wiaterek 3-4m/s i idzie pośmiga ładnie. Model na filmie waży 265g. TUTAJ FILM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Ja na twym miejscu wybrał bym mefisto w myśl zasady duży może więcej :-P Co prawda małe modele którymi lata malin sprawują się dobrze na zboczu ale w termice już gorzej bo są troszku przyciężkawe. Mefisto jest większy i wbrew pozorom łatwiej jest zachować rozsądną wagę. Jak chcesz latać na zboczy to wkładasz balast i śmigasz jak chcesz w termice to wyciągasz balast i tyż śmigasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Analizując powyższe: zuni - dobre na zbocze (małe i duże) i do nauki rzutów dlg , na termike za małe , za ciężkie, z gumy strzelić też można (1,2m) Hyper - dobry na zbocze (małe i duże) i w termice też polata, dobry do dlg ( Radek P - kręcił nim kominy z rzutu) i z gumy też polata (1,5m) mefisto - dobry na zbocze (ale raczej spore), w termikę dobre ale tylko z holu (1,9m), dlg nie rzucisz. Każdy z tych modeli ma wady i zalety ale hyper chyba ma najwięcej zalet i uniwersalności w sobie wg.mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Malinn jak piszesz, że Mefisto na zbocze raczej duze to bedzie cięzko, bo w okolicy jest kilka górek ale niezawielkich- więc sam nie wiem. Zostaje Hyper? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Jeśli więcej masz łąk to zawsze można latać w termice . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Łąk jest sporo tylko by trzeba było hol kupić i w góre. A jeszcze takie pytanko ile serw do niego jest potrzebne? 2 na ogon i 2 na klapolotki? i jakimi moge te Hs-y zastapić? chodzi mi o jakieś tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 A sprecyzuj o jaki model chodzi :-P Hyper 4 serwa Mefisto 4 do 6 Zuni niby 2 serwa ale ja bym robił lotki i wtedy 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Chodziło mi o mefisto. Do 6 serw :shock: do czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Teoretycznie mefisto jest przewidziany na 4 serwa czyli dwa na ogon i dwa na lotki a ja bym zrobił sobie jeszcze klapy czyli kolejne dwa serwa ale można się bez tego obejść. Z serw dałbym tu hs 81. Z tańszymi odpowiednikami nie miałem do czynienia więc nie wskaże dobrego rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Kurcze w dwupłacie mam 3 serwa i to dla mnie duzo a jak by było 6 :crazy: to bym się nie połapał. Jak tak czytam te Wasze wypowiedzi to przy Was czuje się jak niepełnosprytny Sam nie wiem co mam wybrać :oops: za jakiś miesiąc wszystko się okaże co wybrałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.