czester Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Witajcie tak się waham czy ten silniczekhttp://www.modelemax...oducts_id=14153 dał by radę odpowiednio pociągnąć tą maszynkę.http://www.sklep.mod...rf-cmp060-cmpro bo nie chciał bym się męczyć z nitro,czy po prostu nie mam wyjścia ,najgorsze że nie mam z kąt zaciągnąć info na temat ciągu statycznego tego evolutionka a bardzo mi się podoba i waga niska.
f-150 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Spokojnie da radę.Jest standardowo zalecany do modelu Meridian http://www.scorpio-polska.pl/katalog/hangar-9/meridian-10cc-arf-p28261.html. Nie licz na pewno na wagę do lotu z opakowania tej Extry.Gwarantowane 200-300gr więcej.Nie zapomnij wzmocnić wręgi silnikowej.Dodatkowo oblaminuj od środka fabryczną.
czester Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 Faktycznie ten modelik jest dużo większy od mojego a więc ten motorek powinien bez problemu ładnie go ciagnąć ,wypatrzyłem jeszcze na yutube i ładnie lata choć ma 4t ,jak zapodam śmigło w razie konieczności 14x4 to ciąg będzie pewnie jeszcze większy choć to w sumie dwusuw to kręci sporo obrotów, nie ma jeszcze konkretnych relacji z eksploatacji tego motorka w naszym gronie ale myślę że nie ma co się za bardzo zastanawiać tym bardziej że są na miejscu do kupienia ,jeszcze jak będę kupował silnik to pojadę osobiście do sklepu a żeby może coś tam zaczerpnąć więcej informacji i przede wszystkim bliżej się przyjrzeć,tak czy inaczej jest to ciekawa zabawka szkoda że troszkę droga ale cóż nie ma za bardzo wyboru...
Shock Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Ogólnie modele CMPRO to mało wdzięczne i lotne modele.. Słaba jakość laminatu ,choć może laminat to słowo na wyrost..ciężkawe ,standardowo "wyrywalne" podwozie ,prędkość to podstawa.. Mało kto dobrze wspomina przygody z modelami tej firmy chociaż niektóre latają przyzwoicie(sporadyczne opinie) Mieliśmy taką Extrę na lotnisku z czterotaktem i lot jak i lądowania zawsze z wielkimi emocjami . Myślę iż nie warto tracić czasu na przygodę z takim modelem ,można się trochę zrazić...mimo wszystko życzę samych pozytywnych wrażeń .
szpieg Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Ogólnie modele CMPRO to mało wdzięczne i lotne modele.. Słaba jakość laminatu ,choć może laminat to słowo na wyrost..ciężkawe ,standardowo "wyrywalne" podwozie ,prędkość to podstawa.. Mało kto dobrze wspomina przygody z modelami tej firmy chociaż niektóre latają przyzwoicie(sporadyczne opinie) Mieliśmy taką Extrę na lotnisku z czterotaktem i lot jak i lądowania zawsze z wielkimi emocjami . Myślę iż nie warto tracić czasu na przygodę z takim modelem ,można się trochę zrazić...mimo wszystko życzę samych pozytywnych wrażeń . Za przeproszeniem pieprzysz od rzeczy. Pełno jest filmów na YT jak one latają. Kolega mam identyczną i nigdy nie zaliczył żadnej kraksy. A loty to ogólnie są emocjonujące. O cm pro jest tak plotka że one nie latają a jak przyjdzie co do czego to każdy model lata
Shock Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 heh.. (lubię pierzyć jakby co..) Być może widziałeś niewiele poza tym modelem kolegi ...a pojęcie o emocjach mamy zgoła inne Norberciku... Jakość i poziom modeli z CMP to jak porównać parówkę do swojskiej szynki... A latać to nawet cegłą można A tak w zasadzie to luzik..dopiero Nowy Rok się zaczął . 1
szpieg Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 A tak w zasadzie to luzik..dopiero Nowy Rok się zaczął . No właśnie a poza tym temat jest o doborze silnika do extry a nie o firmie CM PRO a w tej extrze jak wzmocni sie podwozie i położy szkło i żywice to model jest naprawdę wdzięczny
czester Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 Właśnie każdy chwali swoje a inne to fe ...,z cmpro miałem wentusa >super maszynka cztery lata wytrzymał bez żadnej kraksy a aktualnie posiadam od 3 lat kunluna też niby g.... a lata super jak go dociążyłem pakietem do 1,5 kg to lata jak ścigacz i bez problemu po dorobieniu klap ląduje gdzie chcę i to na kilku metrach i nawet ten niby żelkot nigdzie nie odskoczył ,ja wypowiadam się zawsze po użytkowaniu modelu a nie na podstawie dziwnych opowieści i to na pewno nie ten dział do takich pogaduszek.... a ja tylko chciałem zaciągnąć języka na tema silnika a reszta opini nie na temat jest mi obojętna i zbędna ........ pozdrawiam ...
f-150 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Obawiam się że 14x4 to za mały skok i braknie prędkości.To nie jest model do 3D,lecz szybki akrobat.Co do CMPro mam i miałem kilka.Nie narzekałem i nie narzekam.Latają tak jak mnie akurat odpowiada.
czester Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 Wynalazłem w szufladzie śmigło( nówkę)APC 13X8 myślę że da radę ten motorek zakręcić jeszcze popytam w sklepie w najgorszym wypadku wezmę asp 91 4t cena jest dobra troszkę lipa ze to (żarówka )
Shock Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Ależ w takim razie wielkie sorry za wtrącenie 3 groszy... Czasem warto spróbować czegoś innego aby poczuć różnicę.. Życzę więc powodzenia w doborze napędu i dalszego zadowolenia z produktów CMPRO... Obiecuję się nie wtrącać już więcej 1
Rekomendowane odpowiedzi