Skocz do zawartości

Extra 330 L -50// dobór silnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Faktycznie ten modelik jest dużo większy od mojego a więc ten motorek powinien bez problemu ładnie go ciagnąć ,wypatrzyłem jeszcze na yutube

i ładnie lata choć ma 4t ,jak zapodam śmigło w razie konieczności 14x4 to ciąg będzie pewnie jeszcze większy choć to w sumie dwusuw to kręci sporo obrotów, nie ma jeszcze konkretnych relacji z eksploatacji tego motorka w naszym gronie ale myślę że nie ma co się za bardzo zastanawiać tym bardziej że są na miejscu do kupienia ,jeszcze jak będę kupował silnik to pojadę osobiście do sklepu a żeby może coś tam zaczerpnąć więcej informacji i przede wszystkim bliżej się przyjrzeć,tak czy inaczej jest to ciekawa zabawka szkoda że troszkę droga ale cóż nie ma za bardzo wyboru...
Opublikowano

Ogólnie modele CMPRO to mało wdzięczne ;) i lotne modele..

Słaba jakość laminatu ,choć może laminat to słowo na wyrost..ciężkawe ,standardowo "wyrywalne" podwozie ,prędkość to podstawa..

Mało kto dobrze wspomina przygody z modelami tej firmy chociaż niektóre latają przyzwoicie(sporadyczne opinie)

Mieliśmy taką Extrę na lotnisku z czterotaktem i lot jak i lądowania zawsze z wielkimi emocjami :) .

Myślę iż nie warto tracić czasu na przygodę z takim modelem ,można się trochę zrazić...mimo wszystko życzę samych pozytywnych wrażeń .

Opublikowano

Ogólnie modele CMPRO to mało wdzięczne ;) i lotne modele..

Słaba jakość laminatu ,choć może laminat to słowo na wyrost..ciężkawe ,standardowo "wyrywalne" podwozie ,prędkość to podstawa..

Mało kto dobrze wspomina przygody z modelami tej firmy chociaż niektóre latają przyzwoicie(sporadyczne opinie)

Mieliśmy taką Extrę na lotnisku z czterotaktem i lot jak i lądowania zawsze z wielkimi emocjami :) .

Myślę iż nie warto tracić czasu na przygodę z takim modelem ,można się trochę zrazić...mimo wszystko życzę samych pozytywnych wrażeń .

Za przeproszeniem pieprzysz od rzeczy. Pełno jest filmów na YT jak one latają. Kolega mam identyczną i nigdy nie zaliczył żadnej kraksy. A loty to ogólnie są emocjonujące. O cm pro jest tak plotka że one nie latają a jak przyjdzie co do czego to każdy model lata

Opublikowano

heh.. :) (lubię pierzyć jakby co..)

Być może widziałeś niewiele poza tym modelem kolegi ...a pojęcie o emocjach mamy zgoła inne Norberciku...

Jakość i poziom modeli z CMP to jak porównać parówkę do swojskiej szynki...

A latać to nawet cegłą można :P

A tak w zasadzie to luzik..dopiero Nowy Rok się zaczął .

• Lubię to 1
Opublikowano

A tak w zasadzie to luzik..dopiero Nowy Rok się zaczął .

No właśnie a poza tym temat jest o doborze silnika do extry a nie o firmie CM PRO a w tej extrze jak wzmocni sie podwozie i położy szkło i żywice to model jest naprawdę wdzięczny

Opublikowano

Właśnie każdy chwali swoje a inne to fe ...,z cmpro miałem wentusa >super maszynka cztery lata wytrzymał bez żadnej kraksy a aktualnie posiadam od 3 lat kunluna też niby g.... a lata super jak go dociążyłem pakietem do 1,5 kg to lata jak ścigacz i bez problemu po dorobieniu klap ląduje gdzie chcę i to na kilku metrach i nawet ten niby żelkot nigdzie nie odskoczył ,ja wypowiadam się zawsze po użytkowaniu modelu a nie na podstawie dziwnych opowieści i to na pewno nie ten dział do takich pogaduszek....

a ja tylko chciałem zaciągnąć języka na tema silnika a reszta opini nie na temat jest mi obojętna i zbędna ........ pozdrawiam ...

Opublikowano

Obawiam się że 14x4 to za mały skok i braknie prędkości.To nie jest model do 3D,lecz szybki akrobat.Co do CMPro mam i miałem kilka.Nie narzekałem i nie narzekam.Latają tak jak mnie akurat odpowiada.

Opublikowano

Wynalazłem w szufladzie śmigło( nówkę)APC 13X8 myślę że da radę ten motorek zakręcić jeszcze popytam w sklepie w najgorszym wypadku wezmę asp 91 4t cena jest dobra troszkę lipa ze to (żarówka )

Opublikowano

Ależ w takim razie wielkie sorry za wtrącenie 3 groszy... :)

Czasem warto spróbować czegoś innego aby poczuć różnicę..

Życzę więc powodzenia w doborze napędu i dalszego zadowolenia z produktów CMPRO...

Obiecuję się nie wtrącać już więcej :P

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.