robertus Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Chcę kupić programator aby zflaszować KK2.0. Niestety w HK jest ciagle BK http://hobbyking.com...roccessors.html Czy można kupic inny np na allegro? Będzie to działać? NP: http://allegro.pl/pr...3825464311.html Nawet wygląd podobny. Zastanawiam się, czy wyjścia dla kabla 10pin są standardowe. nie chciałbym uszkodzić KK2.0.
bart07 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Programatory są chyba identyczne. Kupiłem taki za 20zł z polskim oznaczeniem producenta. Programowałem KK1.2 i tam jest wejście 6 pin. Do programowania aparatury mam 10 pin, tak więc i tak musisz zrobić przejściówkę. Niestety trudno trafić na programator pracujący z dużą prędkością ... U mnie musiałem ustawić zworkę na slow.
PK999 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Czy można kupic inny np na allegro? Będzie to działać? Będzie działał. Do programowania potrzeba tylko 6 przewodów, a właściwie 4 + zasilanie. Z tego co pamiętam KK2 ma właśnie 6 pinowe złącze do programowania i to gołe goldpiny bez kostki więc taką 10 pinową wtyczkę można sobie podłączyć na wiele sposobów. Aby wiedzieć jak je podłączyć i tak trzeba znać pinologię kk2 i programatora. ...Niestety trudno trafić na programator pracujący z dużą prędkością ... U mnie musiałem ustawić zworkę na slow. Tutaj akurat to nie wina programatora. Trzeba przestawiać programator, bo procesor pracuje wolniej.
robertus Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 W poradnikach na Youtube od HK podpinają ten kabelek 10pin i po sprawie.
Wojtek Sz Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 5:10 - kabelek 6pin Dokładnie jest przejściówka z taśmy kanda10 na kanda 6.
robertus Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 No tak, nie zauważyłem tego drobnego, acz wielce ważnego szczegółu
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2014 Znalazłem rozpiskę pinów w programatorze i na płytce
bart07 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 To są standardy. Powinno być wszędzie tak samo. Robisz koptera czy stabilizator?
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2014 Modyfikowanego T-coptera, ale słabo idzie bo to nowy obszar dla mnie.
Rekomendowane odpowiedzi