tlenex98 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (Nie wiem czy piszę to w dobrej kategori xDq) A więc gdy ustawiam sobie hamulec silnika, dodaję gazu, to silnik zaczyna sie kręcić dopiero gdzieś na 20% mocy drążka. Od 20-0% włącza się hamulec. Czy da się ustawić to tak aby hamulec włączał się dopiero na 0% mocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Jaki silnik? Gaźnik i hamulec? Co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlenex98 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zakres przepustnicy można ustawić od 0-100% tak? Gdy ustawiam w regulatorze opcję hamulca(brake), silnik zaczyna kręcić się dopiero wtedy gdy drążek gazu ustawiony jest na 20% mocy, czyli wtedy zakres przepustnicy wynosi od 20-100%. Gdy drążek gazu ustawi się poniżej 20% włącza się hamulec. A moje pytanie brzmi czy da się ustawić hamulec, tak by hamował obroty silnika dopiero wtedy gdy drążek gazu ustawiony jest w neutralnej pozycji (0%)? Podkreślam, że latam motoszybowcem więc wyłączenie hamulca jest wykluczone! Czy teraz wyrażam się jasno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Gdyby nie wzmianka o gazniku to już twój pierwszy post dało by sie zrozumieć... Miałem podobne problemy z regulatorem ale jakos sam sie wyleczył. Samo przyszło, samo poszło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlenex98 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Dobrze by było jakby i w moim przypadku zadziałało "samo przyszło, samo poszło", ale z tym problemem borykam się od dłuższego czasu, więc taka odpowiedź w niczym mi nie pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Ja walczyłem 3 miesiace w flashu z rc factory. Z nerwów wrzuciłem do EGP a tam to tylko na ful gaz latałem wiec regulacja nie była potrzebna. i potem jakoś zauważyłem ze już jest wszystko ok. Lataj jak masz bo silnik w motoszybowcu służy tylko do wyniesienia modelu wysoooko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlenex98 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 Ale z samego szybowania człowiek nie pożyje . Ten motoszybowiec ma świetne właściwości do akrobacji, więc w moim przypadku nie tylko do wznoszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi