tlenex98 Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 (Nie wiem czy piszę to w dobrej kategori xDq) A więc gdy ustawiam sobie hamulec silnika, dodaję gazu, to silnik zaczyna sie kręcić dopiero gdzieś na 20% mocy drążka. Od 20-0% włącza się hamulec. Czy da się ustawić to tak aby hamulec włączał się dopiero na 0% mocy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart07 Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Jaki silnik? Gaźnik i hamulec? Co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlenex98 Posted January 1, 2014 Author Share Posted January 1, 2014 Zakres przepustnicy można ustawić od 0-100% tak? Gdy ustawiam w regulatorze opcję hamulca(brake), silnik zaczyna kręcić się dopiero wtedy gdy drążek gazu ustawiony jest na 20% mocy, czyli wtedy zakres przepustnicy wynosi od 20-100%. Gdy drążek gazu ustawi się poniżej 20% włącza się hamulec. A moje pytanie brzmi czy da się ustawić hamulec, tak by hamował obroty silnika dopiero wtedy gdy drążek gazu ustawiony jest w neutralnej pozycji (0%)? Podkreślam, że latam motoszybowcem więc wyłączenie hamulca jest wykluczone! Czy teraz wyrażam się jasno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Gdyby nie wzmianka o gazniku to już twój pierwszy post dało by sie zrozumieć... Miałem podobne problemy z regulatorem ale jakos sam sie wyleczył. Samo przyszło, samo poszło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlenex98 Posted January 1, 2014 Author Share Posted January 1, 2014 Dobrze by było jakby i w moim przypadku zadziałało "samo przyszło, samo poszło", ale z tym problemem borykam się od dłuższego czasu, więc taka odpowiedź w niczym mi nie pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Ja walczyłem 3 miesiace w flashu z rc factory. Z nerwów wrzuciłem do EGP a tam to tylko na ful gaz latałem wiec regulacja nie była potrzebna. i potem jakoś zauważyłem ze już jest wszystko ok. Lataj jak masz bo silnik w motoszybowcu służy tylko do wyniesienia modelu wysoooko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tlenex98 Posted January 1, 2014 Author Share Posted January 1, 2014 Ale z samego szybowania człowiek nie pożyje . Ten motoszybowiec ma świetne właściwości do akrobacji, więc w moim przypadku nie tylko do wznoszenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts