tytan12 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam,ja zrobilem sobie sam,zasilam to starym zasilaczem od kolejki Pico,drut oporowy od 0,25 do 0,65 szer. ramki 70 cm.Prowadnice linek zrobilem ze starego karnisza,tak że prawie za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 tez zastanawialem sie nad ta ramka, jedna zrobilem z zasilacza pc ale denerwuje mnie brak regulacji. Gdzieś już o tym pisałem, ale powtórzę: ładowarka iCharger 106B (i zapewne 1010B) w najnowszej wersji mają program zasilania wycinarek oporowych, oczywiście z pełną regulacją . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Gdzieś już o tym pisałem, ale powtórzę: ładowarka iCharger 106B (i zapewne 1010B) w najnowszej wersji mają program zasilania wycinarek oporowych, oczywiście z pełną regulacją . Gdzies juz o tym czytalem Jakos mi to jednak nie pasuje, stol na gotowo bedzie w garazu, ladowarka w pokoju/aucie.W drodze jest turnigy, mysle ze ta mi na razie w zupelnosci wystarczy a wydac kolejne 60 dolcow tylko dla zasilania oporowej wycinarki - którą nie wiem ile skrzydel wytne bo zaczyna krecic mnie balsa - raczej mija sie z celem. pozdrawiam edit: Tytan jak tym wycinasz? Ciekawi mnie technika bo generalnie wyglada jakbys wycinal solo, tylko zastanawia mnie czy skrzydlem po wycinarce czy wycinarką po skrzydle Wyglada jak opcja 2 ale jakos pewny nie jestem. Filmik z "oblotow" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Diem wycinarką po skrzydle a właściwie to po szablonach Ja od siebie dodam że sam używam dwóch ramek do cięcia,pierwsza duża a właściwie długa tylko do wycięcia kształtki ze styropianu,druga mniejsza do wycinania skrzydła po szablonach. Obie zasilane z transformatora sterowanego ściemniaczem do żarówek. Przy różnych długościach cięcia sterowanie temperaturą musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Mnie też wzięło na ciecie styropianu, drut już mam, ściemniacz kupie niebawem. Brakuje transformatora, możecie mi jakiś polecić najlepiej z OLX. Z elektryką u mnie kiepsko wiec wole zdać się na innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja swoją maszynkę zrobiłem z frontu meblowego, ramienia wycieraczki szyby przedniej z samochodu, prostownika samochodowego z regulacją 12v 2,5A i struny do gitary. Wysłane telepatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hincek Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Cięcie gorącym drutem http://pfmrc.eu/index.php?/topic/58903-ja37-viggen/?p=601942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jak pisałem maturę pani od polskiego mówiła kilka razy abyśmy pisali na temat.http://olx.pl/oferta/transformator-230-v-na-24-v-okazja-wyprzedaje-CID628-ID8GS4B.html#8a264eb8bc Taki będzie dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.