Skocz do zawartości

termiczne cięcie styropianu

baczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,ja zrobilem sobie sam,zasilam to starym zasilaczem od kolejki Pico,drut oporowy od 0,25 do 0,65 szer. ramki 70 cm.Prowadnice linek zrobilem ze starego karnisza,tak że prawiehpim5115rg9.th.jpg za darmo.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
tez zastanawialem sie nad ta ramka, jedna zrobilem z zasilacza pc ale denerwuje mnie brak regulacji.

Gdzieś już o tym pisałem, ale powtórzę: ładowarka iCharger 106B (i zapewne 1010B) w najnowszej wersji mają program zasilania wycinarek oporowych, oczywiście z pełną regulacją :D .

Opublikowano

Gdzieś już o tym pisałem, ale powtórzę: ładowarka iCharger 106B (i zapewne 1010B) w najnowszej wersji mają program zasilania wycinarek oporowych, oczywiście z pełną regulacją :D .

Gdzies juz o tym czytalem :)

Jakos mi to jednak nie pasuje, stol na gotowo bedzie w garazu, ladowarka w pokoju/aucie.W drodze jest turnigy, mysle ze ta mi na razie w zupelnosci wystarczy a wydac kolejne 60 dolcow tylko dla zasilania oporowej wycinarki - którą nie wiem ile skrzydel wytne bo zaczyna krecic mnie balsa - raczej mija sie z celem.

pozdrawiam

edit: Tytan jak tym wycinasz? Ciekawi mnie technika bo generalnie wyglada jakbys wycinal solo, tylko zastanawia mnie czy skrzydlem po wycinarce czy wycinarką po skrzydle :) Wyglada jak opcja 2 ale jakos pewny nie jestem. Filmik z "oblotow" ??:D

Opublikowano

Diem wycinarką po skrzydle a właściwie to po szablonach :D

Ja od siebie dodam że sam używam dwóch ramek do cięcia,pierwsza duża a właściwie długa tylko do wycięcia kształtki ze styropianu,druga mniejsza do wycinania skrzydła po szablonach.

Obie zasilane z transformatora sterowanego ściemniaczem do żarówek.

Przy różnych długościach cięcia sterowanie temperaturą musi być :D

• 7 lat później...
Opublikowano

Mnie też wzięło na ciecie styropianu, drut już mam, ściemniacz kupie niebawem. Brakuje transformatora, możecie mi jakiś polecić najlepiej z OLX.

Z elektryką u mnie kiepsko wiec wole zdać się na innych. <_<

Opublikowano

Ja swoją maszynkę zrobiłem z frontu meblowego, ramienia wycieraczki szyby przedniej z samochodu, prostownika samochodowego z regulacją 12v 2,5A i struny do gitary.

Wysłane telepatycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.