pasek888 Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Witam, dziś w moim ASW-17 Pelikana w wersji RTF zjarałem regulator, z własnej winy - zablokowałem na moment silnik przy wykonywaniu próby w domu. Dobrze, że miałem blisko do balkonu i szybko biegam. W załączeniu macie foto. Fabrycznie siedział tam prawdopodobnie regler 10A... Chcę zakupić coś, czego nie będę musiał jakoś dodatkowo programować jakimiś programatorami, komputerem, itd. Znalazłem to: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p4425,beta-1400-regulator-20a-pelikan , czyli regulator od Bety 1400. Czy regulator z linka będzie ok do mojego modelu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekmagda3 Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Tak będzie dobry, ale po co tak przepłacać? popatrz tu - http://allegro.pl/listing/listing.php?string=regulator+20A&search_scope=category-1061 i wybierz taki żeby można było zaprogramować hamulec Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasek888 Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 Ale ten od Bety hamulec raczej będzie miał ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Beta ma silnik pchajacy więc nie powiedziane że będzie hamulec. Tp Mag8 18A-25A Link to comment Share on other sites More sharing options...
PK999 Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Ale ten od Bety hamulec raczej będzie miał ;> Może i będzie miał, jednak jest w cenie za którą kupisz dwa regulatory 30A albo i trzy jeśli poszukasz używanych. Ze swojej strony polecam niebieskie regulatory z HK. Są zbliżone cenowo do serii SS a są dużo lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasek888 Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 Zakupiony Turnigy Plush 30A i programator Wyszło w sumie taniej niż ten Pelikan. Chyba dobrze zrobiłem ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekmagda3 Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Myślę że tak bo na pewno lepiej zaprogramować regulator programatorem jak z poziomu aparatury Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts