Paweł Prauss Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zapraszam do zapoznania się z nowo powstałą stroną, jest na niej dostępna między innymi najnowsza wersja kalendarza imprez AP.... http://komisjamodelarskaap.pl/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Bardzo interesująca strona - dziękuję! Po zerknięciu na liczbę wydanych na rok 2013 licencji FAI jestem pod wrażeniem pracy mojego lokalnego Aeroklubu krakowskiego. 10 licencji FAI na cały Kraków. Czy też są to licencje wydane tylko w tym roku a wydane wcześniej cały czas mają wazność? http://komisjamodelarskaap.pl/wp-content/uploads/2013/12/Licencje_stan20082013_231164731.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Aeroklub Białostocki - 13 licencji Licencje/składki opłaca się co roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Nie wiem co Was tak zaskoczyło w tym zestawieniu? Baza licencji dostępna jest na stronach AP już od kilku lat, a ich liczba jest w miarę stała. Jeśli natomiast chodzi o liczbę licencji w poszczególnych aeroklubach to kto ma na to wpływ poza ich członkami? A czy Wy jesteście członkami aeroklubu i czy posiadacie licencje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Pawle... nie posiadam - jestem modelarzem niezrzeszonym. Byłem członkiem AP i LOKu, ale wypisałem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Mnie Pawle zaskoczyła liczba licencji FAI w areoklubie krakowskim gdzie mielismy w roku 2013 10 licencji na ponad 500 licencji wydanych w całym kraju. Nie sądziłem, że w miarę prężnie działającym aeroklubie mamy tak mało czynnych zawodników. Członkiem aeroklubu nie jestem choć próbuję. 2 stycznia wysłałem dwa zapytania o członkowstwo, jedno do aerolubu jelenigórskiego a drugie do podkarpackiego i na razie cierpliwie czekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 No to starajcie się Koledzy w kupie siła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Tylko że stawka 40zł/mies za bycie członkiem Aeroklubu jest kretyńsko wysoka. Szczególnie że w wielu AK praktycznie nie ma infrastruktury z której modelarze mogą korzystać. Dlatego tak wielka popularność stowarzyszeń modelarzy, gdzie roczna składka wynosi tyle co miesięczna w aeroklubie. Lub całkowita rezygnacja z "zawodniczego" uprawiania modelarstwa. Jakoś nikogo nie powinno to dziwić. Na szczęście w tym roku chociaż opłaty za licencje potaniały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Tylko że stawka 40zł/mies za bycie członkiem Aeroklubu jest kretyńsko wysoka. U mnie 36zł za składkę członka Aeroklubu Mieleckiego+ 60zł za członka wspierającego Aeroklubu Polskiego= 96zł+ 10zł wpisowe= 106zł. O ile mi wiadomo, to trzeba opłacać i aeroklub regionalny i AP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opłata z bonifikatą za wiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Czy jest możliwość udostępnienia archiwalnych wyników zawodów do Mistrzostw Polski w klasach F1A i F1B z lat 1974-1980? Chciałbym sobie przypomnieć, co ja wtedy nawyczyniałem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opłata z bonifikatą za wiek? Tak, jako osoba, poniżej 25 roku życia: http://aeroklub.mielec.pl/cennik/oplaty-organizacyjne/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Czyli w aeroklubie mieleckim musiałbym płacić 300 PLN rocznie aby móc zakupic licencję FAI. W moim krakowskim byłaby to już kwota: 100 (wpisowe) + 240 (sekcja modelarska) + 240 (na Aeroklub Polski) czyli w pierwszym roku 580pln + koszt licencji FAI Gdybym wcześniej się rozglądnął to u siebie mógłbym nie płacić składki rocznej http://www.aeroklubk.../Nowosci/id/259 Czyli z Krakowa muszę uciekać bo drogo... Mielec - wybrane stawki opłat Sekcja modelarska: o członek zwyczajny: • powyżej 25 r. ż.: - 240,00 zł – składka do AP płatna 20 zł/miesiąc - 60,00 zł – składka do AM płatna 5 zł/miesiąc • poniżej 25 r. ż.: - 120,00 zł – składka do AP płatna 10 zł/miesiąc - 36,00 zł – składka do AM płatna 3 zł/miesiąc Kraków - wybrane stawki opłat MIESIĘCZNA SKŁADKA CZŁONKA AEROKLUBU KRAKOWSKIEGO część dla Aeroklubu Krakowskiego wpisowe / składka członek zwyczajny i wspierający SEKCJA SAMOLOTOWA 100 zł / 40 zł SEKCJA SZYBOWCOWA 100 zł / 35 zł SEKCJA MODELARSKA 100 zł / 20 zł POZOSTAŁE SEKCJE 100 zł / 30 zł Niepracujący uczniowie i studenci do 25 roku życia płacą połowę powyższych stawek. (...) MIESIĘCZNA SKŁADKA CZŁONKA AEROKLUBU KRAKOWSKIEGO część dla Aeroklubu Polskiego - obowiązuje od 2011.07.01 członkowie zwyczajni i wspierający 20 zł członkowie zwyczajni i wspierający ,którzy nie ukończyli 25 lat 10 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Z tego co wiem, to na początku jest się członkien wspierającym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 W Nowym Targu też nie ma tragedii. Tragedią jest aeroklub polski i składki płacone na ten dziwny twór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jak wyremontują toalety w aeroklubie w Nowym Targu tak aby można było tam wejść bez odrazy to może się skuszę na członkowstwo No ale wiadomo, latanie ważniejsze od toalety więc wszystkie fundusze idą pewnie na latanie. Szkoda, że stan techniczny budynków aeroklubowych jest z reguły fatalny - nie widać zaangażowania gospodarzy a i widać że nie były przeprowadzane od wielu lat podstawowe remonty czy też prace zabezpieczające i coraz częściej wszystko popada w ruinę. Są też na szczęście aerokluby które trochę lepiej sobie radzą i przynajmniej jeśli już nie jest wszystko odnowione to przynajmniej pomalowane, zakonserwowane i jest "biednie ale czysto". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Pytanie do osób posiadający licencję, jak długo czekaliście, aż przyjdzie z AP? W zeszły czwartek (9 stycznia) wysłałem mail'em zaraz po 16. skan wniosku i dowodu wpłaty i jeszcze nie przyszła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Bądź cierpliwy licencja to nie papierek tylko piękna karta z hologramem wpłaciłes to juz jestes na liście i masz nr licencji przydzielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Gdzie jest ta lista? Ja widziałem tylko taką z sierpnia 2013 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Widać jeszcze nie publikują. Pewnie jestes pierwszy i jedyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi