swirus Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mammuth , niech ci będzie . Adam wygnij pod suszarką/opalarką te elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Adam po prostu weś sobie jakąś suszarke i podczas podgrzewania (te elementy które mają być okrągłe)ładnie nagnij jak ci pasuje albo nagnij je podczas podgrzewania do jakiegoś dezodorantu Tu masz wszystko jak go zrobiś oraz plany do wycięcia http://forumrc.alexba.eu/users/skazoo/rwd/rwd.htm 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgmodel Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mam jeszcze kilka pytań do Kgmodel -jaki zrobiłeś skłon i wykłon; -jak ustawiłeś środek ciężkości. Skłon wychodzi niejako samoistnie bo wg planów wręga czołowa do której się mocuje silnik jest już ustawiona pod pewnym kątem do kadłuba. Wykłon zrobiłem około 2 stopnie w prawo. Środek ciężkości 40-45 mm od krawędzi natarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 ja ustawiałem środek ciężkośći na ok 55mm od krawędzi natarcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 To przesun do przodu o 15 mm bedzie duzo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Kąt zaklinowania, kąt nastawienia, kąt zawarty między cięciwą profilu aerodynamicznego skrzydła a osią płatowca. Może ulegać zmianie wzdłuż rozpiętości, a w niektórych konstrukcjach (zmiennopłaty, F8U Crusader) może być zmieniany podczas lotu. Kąt zaklinowania statecznika poziomego w większości samolotów jest nastawny na ziemi, a w przypadku usterzenia płytowego zmiana kąta w locie zastępuje normalną pracę steru wysokości. cytat z http://213.180.130.202/32512,,,,kat_zaklinowania,haslo.html http://www.piotrp.de/MIX/ewd.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Ale pojawił się kolejny problem .Ja latam na silniku Tower Pro 2408-21 GL i śmigle 8;6 i ten silnik ma ciągu 600g. Ja kupiłem sobie taką dokładną wagę i zważyłem model. Okazało sie , że waży 650g. I pierwsze pytanie czy można latać na tym silniku czy trzeba mocniejszy bo model jest źle wyważony a serwa są przyklejone tak mocno że nie wiem czy można je oderwać i chciałem balastu na przód rzucić Proszę o jakieś pomysły PS pakiet mam z belanca 8cel 600mnh i nie pisze nic o wydajności Może jakiś lepszy silnik (ale tani) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 kupiłam dzreć żle przud PSpakiet niepisze lepzszy Proszę o jakieś pomysły Firefox z modułem sprawdzania pisowni A do modelu silnik z niższym KV i większe śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 romciu napisał/a:kupiłam Może akurat w tym przypadku romciu jest kobietą :mrgreen: Firefox z modułem sprawdzania pisowni Albo przynajmniej world bo chyba prawie każdy go posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Nie no naprwde śmieszne, że sie człowiek czasami pomyli :twisted: Może i mam problemy z ortografią ale z matematyką za to nie A wracając do tematu to proszę o konkretne przykłady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 romciu napisał/a:kupiłam Albo przynajmniej world bo chyba prawie każdy go posiada No nie gadaj ... A ja mieszkam na Saturnie :!: Nie no naprwde śmieszne, że sie człowiek czasami pomyli:twisted: Może i mam problemy z ortografią ale z matematyką za to nie Ja , też nie mam problemów z matmą ale no z polskiego mam dysortografie ale próbuje pisać bez błędów oraz sprawdzam Firefox'em ale zawsze potrafi przejść jakiś babol. Co do silnika jeśli nie masz zamiaru robić zawisu to silnik powinien starczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Mam pytanie czy ten aku nadal by sie do RWD 5 planuje do niego zamiescic silnik E-MAX 2822 regulator 30A serwa SG90 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=21_41&products_id=246 czy nadal by sie ten pakiet??? A i mam jeszcze jedno pytanko. Mam apke od lamki V3 jaki byście do tego odbiornik polecili z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 czy mógł by mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 niewiem czy ci się bardziej nie będzie opłacać kupić aku o większeju pojemności, ale ten też się nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 To jaki byś polecił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 ja bym ci poleciła niemniej niż 2000mah i 20 do 25c wydajność prądową, będzie jeszcze pasował do większych silników, jak zrobisz większy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 no to na takim pakiecie 2000mah ile czasu bende mogl gdzies polatac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 A moze tak: silnik + pakiet + regulator Silnik jest b. mocny, pakiet ma aż 45A ciągłego, a regulator też z zapasem na przyszłość. Ewentualnie regiel 30A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Silnik juz mam zakupiony E-max 2822 a do tego jak w miare tani regulator byscie polecili??? A no i tak do kompletu moze i pakiecik jaki nie zadrogi:) A i jeszcze mam pytanko mam apke od takiego heli http://www.allegro.pl/item318053890_e_sky_model_rc_helikopter_lama_v3_zolty_zestaw.html jakido tego byscie polecili odbiornik??? Z gory dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam99999 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Witam wsyztskich mam jeszcze jedno pytanie do was. Chodzi mi o to jak sie bedzie ładowało pakiet skoro zamocowuje sie go do regualtora tymi konektorami czy jakos tak. to jak go podłaczyc do balancera??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.