choina Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Miałem okazję widzieć większego brata 125" z silnikiem 150ccm kadłub na postoju wpadał w takie wibracje, że myślałem, że sam się rozleci Darek najważniejsze, że się nie rozleciała Patyki jak to patyki, wszystkie się trzęsą od wibracji. Dziś były robione skrzydełka Dźwignie 1,5 cala, kabelki Powerbox z konektorami Mpx. Trzeba tylko zarobić wtyczki jr. Max wychylenia zrobiłem 45 stopni. Można więcej ale chyba tyle powinno starczyć. Piotrek czerwone ubranka na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Wow!!! Piknie Łukaszku!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Jedziemy powoli dalej Kabelki od sterów wysokości na miejscu. Od strony serw zarobione konektory MPX tak jak do lotek. Pewniejsze połączenie i wygodniejsze przy składaniu-rozkładaniu modelu. Mam juz na miejscu wydech do DA 120 teraz czekam na silnik i bede mógł brac sie za napęd. Tłumiki takie jak planowałem MTW 75. Na masce wylądowała oklepana naklejeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Cześć oto kilka następnych rzeczy, które będą latały w extrze Ramka na serwo kierunku wraz z reszta dupereli do pull pulla, ramka na sero gazu, wlew i dwa zbiorniczki. W razie gdyby był problem z wyważeniem serwo kierunku można przenieść na ogon - jest miejsce w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witaj, piękny model, super wyposażenie. Z przyjemnością śledzę temat Bardzo lubię Extreme Flight i Precision Aerobatics choć żadnego ich modelu jeszcze nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Ten niebieski koreczek to gdzieś jest do nabycia w kraju ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 No dzisiaj się narobiłem - założyłem wlew paliwa i wstępnie przymierzyłem zbiorniki Witaj, piękny model, super wyposażenie. Z przyjemnością śledzę temat Bardzo lubię Extreme Flight i Precision Aerobatics choć żadnego ich modelu jeszcze nie mam Cieszę się, że ci się podoba <br />Ten niebieski koreczek to gdzieś jest do nabycia w kraju ?<br /> Raczej nie ale spytaj w Modele Max widzę, że handlują Secraftem, może sprowadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jak dla mnie maaasakra.Jak mierzysz wychylenie lotek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Można kątomierzem : http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24884__Control_Surface_Throw_Gauge.html -są też elektroniczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Można kątomierzem : http://www.hobbyking...hrow_Gauge.html -są też elektroniczne . Używam od kilku lat i bardzo polecam - prosty a skuteczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Czyli muszę taki nabyc albo zrobić. Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Czyli muszę taki nabyc albo zrobić. Dzięki za info Przemek, zrób sobie sam. Zobacz na te tematy KĄTOMIERZ MODELARSKI, Wychyłomierz do modeli RC, Przyrząd do ustawiania i pomiaru różnych kątów w modelu, Prosty kątomierz modelarski. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZARZU Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 A tu jest szablonik: http://www.darekrc.rchomepage.com/stencil_darekrc.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Mierzyłem takim. Dokładnie się nie da sprawdzić ale do wstępnego ustawienia ok. Jak będę ustawiał wychylenia już do lotu to kolega ma taki super, hiper, dokładny. Może pożyczy? Prawda Piotruś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Jasne, że tak Ale trzeba będzie Markowi brutalnie odebrać, bo coś się przyzwyczaił jak do swojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Jasne, że tak Ale trzeba będzie Markowi brutalnie odebrać, bo coś się przyzwyczaił jak do swojego Witaj Piotr, a co to za wielofunkcyjne cudo? Poproszę o jakiegoś linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 http://www.espritmodel.com/incidence-meter.aspx Jest link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Dokładnie! Dzięki Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 http://www.espritmod...ence-meter.aspx Jest link Dzięki. I jak to zwykle u nas 299 PLN, w USA ok. 190 PLN a np. w Austrii ok. 250 PLN....Ale kątomierz super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Dodatkowo dokupiłem: http://www.espritmodel.com/incidencemeterextensionbar36915mm.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi