Majkel Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Szanując obyczaje i zasady jakie panują na tym forum tworzę przywitalnego posta Latanie wywołuje u mnie to uczucie, które niektórzy określają jako motylki w brzuchu. Kilka lat temu miałem okazję uczestniczyć kursie szybowcowym tzw. postawowce. To był wspanialy czas. Nigdy nie zapomnę momentu, gdy pierwszy raz znalazłem się na wysokości 330m nad ziemia sam w szybowcu, bez instruktora. Z pewnych powodów niemogłem kontynuować dalej lotów na szybowcach. Pól roku temu w trakcie spaceru moją uwagę przykuł model w powietrzu. Szybko namierzyłem pilota, zagałem i tak narodziła się w głowie myśl by wrocić do latania. Tym razem na modelach. Wiem, źe dla wielu z Was kolejność byla odwrotna. Dwa tygodnie później zakupiłem elektroszybowiec Orion dokładnie taki jak w poście http://pfmrc.eu/index.php?/topic/40518-poczatki-z-motoszybowcem-orion-170cm/ Złożyłem, wykonalem pierwsze loty. Zaliczyłem kreta i drobną naprawę. Z braku czasu latam głównie na symulatorze. Tak ćwiczę technikę i zdobywam doświadczenie. Co prawada nie ma tego doświadczenia w modelarstwie za wiele. Ten post nieco odbiega długością od średniej, ale postanowiłem dodać coś o sobie z uwagi na poczytność tego typu wątków. (myślałem, że do tego działu nikt nie zagląda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 któż to taki bardzo podobny z nicka : michaeli ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Hej Majkel w tę czy z powrotem .... ja też latałem i wróciłem do modelarstwa spoko Witaj w "klubie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Idfx: michaeli, to rzeczywiście profil załoźony przeze mnie kiedyś tam i porzucony. Nawet nie przedstawiłem się na forum. Zapomniałem dziś o nim zakładając ten "wlaściwy". Moim zdaniem "michaeli" jest do usuniecia. By the way, jak to namierzyłeś? Po dacie urodzin i lokalizacji, ewentualnie po nicku? Jesteś lepszy niź gestapo Co do zasady, czytałem regulamin. Jest w nim napisane, by każdy posiadał tylko jeden profil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Nie, z satelity było widać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 jak wyżej ....;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi